IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работите у дома, а се чувствате по-уморени?

22 август 2020 13 30

Ето и какви са причините

Снимка: Pexels

Извънредната ситуация покрай разпространението на коронавирус доведе до работа в режим хоум офис на десетки милиони служители. И докато първоначално тази новина може да ви е зарадвала, бързо ще усетите, че у дома не е по-лесно и приятно. Нищо чудно в края на работния ден да се чувствате много по-уморени, отколкото ако сте работили в офис. Има съвсем логични причини за това, вижте ги:

Работите под по-голямо напрежение

Повечето работодатели (поне у нас) не са фенове на работата от вкъщи, ето защо покрай създадената ситуация, упражняват силен микромениджмънт на служителите си. Вероятно оперативките ви са зачестили, а и тъй като комуникацията се извършва изцяло дистанционно (онлайн или по телефона), разговорите с колеги, партньори и клиенти ще бъде в пъти по-голяма, което съвсем нормално да ви изтощи. Постоянното водене на видео и телефонни разговори, мейлите, които не спират, ще ви държат нон стоп ангажирани.

От друга страна част от вас сигурно се притесняват постоянно за работата си и се опитват да се докажат като незаменими служите в момента и затова си дават допълнително зор. Стресът по тази причина също е голям и той се отразява на менталното и физическото ви състояние.

Работите в пъти повече

От прочетеното по-горе и сами сте стигнали до този извод. Но има и нещо друго – доста хора вършат двойно повече работа, когато не се разсейват в разговори с колеги в офиса. Особено ако човек живее сам, когато от сутринта се потопи в работа, накрая на деня може да отчете 2 до 3 пъти по-висока продуктивност, отколкото, ако е в офиса.

И още! Ако покрай създалата се ситуация има съкратени хора в екипа ви, има немалка вероятност да ви натоварят с допълнителна работа и отговорности, от които в момента няма как да се освободите.

Липсата на движение също се отразява на ума ви

Затворени у дома, може и да успеете да откраднете половин час за разходка до магазина, но определено движението е силно ограничено, което автоматично се отразява на настроението, тонуса ви и умственото ви състояние. Движението е и гимнастика за мозъка и повишава притока на кислород, подобрява кръвообращението и разбира се, ви предпазва от сковаване и изгърбване.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Galya Dimova ( преди 3 години )
Голяма статия, а нищо ново не казвате
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар