IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Траволта за танца си с принцеса Даяна: Беше като приказка

22 април 2021 18 00

Актьорът и покойната лейди Ди танцуват през 1985 година в Белия дом

Снимка: Getty

Джон Траволта никога няма да забрави момента, в който танцува с принцеса Даяна.

Ситуацията, която мигновено се превръща в иконична, се случва през 1985 година, когато Траволта и Даяна са поканени на вечеря, организирана от тогавашния американски президент Роналд Рейгън и съпругата му Нанси. По време на интервю за списание Esquire Mexico актьорът си спомня за срещата си с принцесата и какво е почувствал след танца.

„Не мислех, че ще ме поканят да танцувам с нея“, казва Траволта. След като все пак получава поканата, той е направил всичко възможно, за да бъде перфектният джентълмен и да накара принцесата да се чувства добре. „Това означаваше да водя добре и да се уверя, че и двамата ще се забавляваме. Това беше лесната част. Трудното беше правилното посрещане на принцеса, да бъда уверен и да я поканя на танц“, допълва актьорът.

Траволта описва преживяването като „истинска приказка“, която ще помни до края на живота си. „Помислете само за сцената. Ние сме в Белия дом. Полунощ е. Всичко е като един сън. Доближавам се до нея, докосвам лакътя ѝ и я каня на танц. Тя се обръща, усмихва ми се с онази впечатляваща, но леко тъжна усмивка, и приема поканата. И ето ни и нас, танцуваме заедно като в приказка“.

принцеса Даяна

Роклята на принцеса Даяна за танца. Снимка: БГНЕС

Актьорът признава, че никога не си е мислел, че ще получи подобна чест и се е опитал да запомни всяка една минута от онзи момент. В друго интервю Траволта разкрива, че Нанси Рейгън всъщност е била инициаторката на цялата ситуация. Тя се е приближила до него и му е казала, че Даяна иска да танцуват. „Каза ми, че това е желанието ѝ. В полунощ трябваше да я потупам по рамото и да я поканя. След това танцувахме 15 минути“, обяснява Джон.

„Никога няма да го забравя. За мен беше чест да изпитам това. Знаех, че посещението на Белия дом е важно за принцеса Даяна и се опитах да добавя още повече вълнение към този момент. Тя направи живота ми по-пъстър и съжалявам, че в момента не е сред нас“

През 2016 година Траволта е запитан дали иска да вземе нещо от 80-те години и да го пренесе в наши дни. Тогава той отговаря, че би искал отново да танцува с принцеса Даяна. Според Елери Лин, която е куратор на изложбата Diana: Her Fashion Story, принцесата е обожавала Холивуд и танците.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари