IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пенелопе Кнатчбул - втората по важност жена в живота на принц Филип

26 август 2021 12 30

Нейната личност ще бъде представена в петия сезон на "Короната"

Снимка: Getty Images

Сериалът "Короната" вече четири сезона ни показва възходите и паденията в отношенията на принц Филип и кралица Елизабет II през техния 73-годишен брак. Сега обаче друга жена, с която херцогът на Единбург е имал дълга и важна връзка, влиза в картинката. 

Актрисата Наташа Макелхоун ще се присъедини към звездния актьорски състав на кралската драма, за да пресъздаде образа на Пенелопе Кнатбул. Преди време Пени е била описвана като "пазителя на тайни" за принц Филип и "втората най-важна жена в живота му". Дали двамата са имали нещо повече от приятелство? Каква е точно тяхната връзка? Как се запознават и как Пенелопе приема смъртта на Филип? Всичко това ще бъде изследвано в петия сезон на "Короната". 

Преди неговата премиера обаче ние ви даваме малко повече информация за Пени, за да бъдете подготвени за нейната история. 

Пенелопе "Пени" Ийстууд е родена в Лондон на 16 април 1953 година, шест седмици след коронацията на Елизабет II. Като възпитаничка на Лондонското училище по икономика, тя се жени за кръщелника на Филим - Нортън Кнатчбул - на 20 октомври 1979 година. Принц Чалрз дори е кум на сватбата, а домът на новите младоженците е същото място, на което кралица Елизабет и принц Филип прекарват медения си месец. През 1981 година принц Чарлз води Даяна там за няколко дни. 

Преди брака, който превръща Филип в чичо на Пени, тя се среща с херцога на Единбург и кралица Елизабет II през 1974 година. Въпреки че принцът е с 32 години по-голям от Пенелопе, двамата веднага се сближават и оформят силно приятелство, което продължава през годините. Сближават се покрай любовта си към дейностите на открито, като Филип дори учи Пени как да кара карета. Двамата дори често присъстват на кралското конно събитие заедно с кралицата.

кралицата, принц

Принц Филип, кралица Елизабет II и Пенелопе Кнатчбул. Снимка: Getty Images

През 1991 година трагедия застига живота на Филип и Пени, която до 2005 година е известна и като лейди Ромзи, губи 5-годишната си дъщеря Леонора. Момиченцето умира след усложнения от рак на белите дробове. Цялото семейство на принц Филип предлага своята подкрепа, а самият херцог на Единбург е рамото, на което Пени може да поплаче. 

Приятелите обаче споделят и множество щастливи моменти, включително и няколко публични танца. Във филма Prince Philip Revealed от 2020 година става ясно, че двамата изобщо не са се притеснявали да показват близостта си. "Когато видях Филип и Пени да се носят по дансинга, забелязах, че на тях не им пукаше кой ги гледа и какво могат да кажат останалите", казва биографът Ингрид Сюард. Според нея, през годините Пени се превърнала във "втората най-важна жена в живота на принц Филип" - постоянен съветник, лоялна компания и пазач на тайни. 

Пенелопе остава близка с херцога на Единбург и през последните години от живота му. Тя го посещавала често в Сандрингам след пенсионирането му през 2017 година и сред 30-те гости на погребението му тази година. "Тя изглеждаше съкрушена, когато пристигна на погребението и наистина така се чувстваше. Тя загуби най-добрия си приятел", казват нейни прислужници. 

Пенелопе Getty

Снимка: Getty Images

В петия сезон на "Короната" Наташа Макелхоун ще влез в ролята на Пенелопе Кнатбул, а компания ще й прави Джонатан Прайс като принц Филип.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари