IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Успокояваща мантра за премахване на стреса

13 октомври 2021 17 30

За всеки зодиакален знак

Istock

Световната пандемия, нестабилната политическа ситуация у нас и очакванията за икономическа криза са все събития, в които няма нищо „дзен“. Тоест, внасят допълнително напрежение в и без това в забързания и стресиращ съвременен начин на живот. Тъй като всички ние се справяме със стреса по различни начини, измислихме 12 успокояващи мантри, съобразени с потребността на всеки зодиакален знак. Надяваме се с тях да ви помогнем да се справите с напрежението по-лесно!

Овен

Вашата мантра: Движението е лек!

Овенът е твърде активен, енергичен знак, а движението просто го кара да се чувства добре. В същото време той е доста избухлив и стресът много му личи. Така че, когато стресът удари по-силно представителите на зодия Овен, те трябва да насочат тази своя негативна енергия в дълга разходка, джогинг, да се запишат да тренират бойно изкуство, да ходят на уроци по народни или латино танци, или на някакъв друг вид кардио спорт.

Телец

Вашата мантра: Оставам си вкъщи!

Мотото на социалната дистанция във времена на пандемия, а именно „останете си вкъщи“, е перфектната мантра за стресирания Телец. Той копнее след тежкия ден да се прибере у дома, да хапне нещо вкусно, да си вземе гореща вана/душ и да седне на дивана да изгледа любимия си сериал, в компанията на обичаните хора. Така че, когато светът стане твърде хаотичен, придържайте се към този план!

Близнаци

Вашата мантра: Винаги има с кого да си побъбря!

Няма нищо, което да стресира повече хората от зодия Близнаци, от личностите, които нямат позиция. Ако сте от този знак и страдате от гражданско разочарование или не одобрявате липсата на мнение на свой колега/шеф или друг познат по горещ въпрос, то обадете се на приятелите си, на близките си роднини, на хората, с които комуникацията ви е най-приятна. Дългият и забавен телефонен разговор, с любим събеседник, ще ви подейства релаксиращо и разтоварващо.

Рак

Вашата мантра: Утре е нов ден!

Ракът се стресира от почти... всичко. Хората от този знак са също така дълбоко носталгични, което означава, че всяко повтарящо се от миналото негативно събитие, може да завихри в душата им торнадо от отрицателни емоции. Но Раци, не забравяйте, че бъдещето все още не е написано и каквото и да ви се случва днес, то утре ще дойде нов ден и слънцето пак ще изгрее на вашата улица!

Лъв

Вашата мантра: Моето мнение има стойност!

Нищо не предизвиква по-голям стрес в душата на Лъва от възможността да остане незабелязан или да остане в сянката на някой друг. Ако сте Лъв и усетите, че гласът ви не се чува във вашето обкръжение, семейство или в службата, то напомняйте си по-често, че мнението ви всъщност има значение. Това, че другите не го вземат под внимание си е техен проблем – рано или късно ще съжаляват за грешката си!

Дева

Вашата мантра: Все има какво да планирам!

Девата се страхува от непознатото и като цяло неочакваните събития я стресират най-много. Ето защо тя жадува да прави планове, структури и графици. Затова, ако усети твърде голямо напрежение, Девата просто трябва да започне да планира нещо предстоящо (пътуване, ремонт, преместване, покупка, нов проект и т. н.), да отбележи всичко детайлно в бележника си. Така Девата ще е сигурна, че няма да допусне никаква глупава грешка или пропуск.

Везни

Вашата мантра: Ще си проуча нещата спокойно и всичко ще е наред!

Вземането на решение понякога е твърде стресиращо за колебливите хора от зодия Везни, които за разлика от Близнаците, не обичат да заявяват гласно позицията си. Ако обаче са принудени да го направят, те могат да попаднат под голямо напрежение! Съветът ни към тях е да вникнат по-надълбоко в проблематиката и да обмислят всичко много добре, така че накрая да са сигурни и спокойни, че са взели правилното решение. Няма да са толкова стресирани, ако са си направили „домашното“.

Скорпион

Вашата мантра: Никой не е съвършен!

Скорпионът често е доста недоверчив и подозрителен към хората. Той има високи идеали и когато хората в неговия свят (както близки и колеги, така и политици) не отговарят на тях, човекът от този знак се чувства допълнително напрегнат. Ако сте родени под знака на Скорпиона, просто си припомняйте по-често, че без значение какви кусури имат хората около вас или тези във вашето общество, вие самият също не сте перфектен.

Стрелец

Вашата мантра: Ще си намеря слушател или... диктофон!

Стрелците имат нужда да обсъждат предизвикателствата в живота си. Ако Близнаците имат нужда да говорят с някого за проблемите си, то Стрелците имат нужда по-скоро от слушател, който спокойно да ги изслуша и да им вдъхне кураж. Това за тях е вид психотерапия. Ако не ви се дават пари за истински терапевт, или нямате близък приятел, който да е готов да ви слуша винаги, то можете да споделяте всичките си идеи и тревоги на някакъв вид звукозаписващо устройство.

Козирог

Вашата мантра: Има толкова много работа за вършене!

Хората, родени под знака на Козирога се наслаждават на изпълнението на различни задачи и като цяло обичат да бъдат ангажирани непрекъснато. На тях бездействието им носи стрес, а не работата. Напрежението в живота на Козирозите обикновено нахлува не от професионалната, а от други сфери на живота им (личен, обществен). Когато стресът се опита да ги събори, те трябва просто да се потопят в работата си. Да си поставят нови цели и по-кратки срокове – това ще ги мотивира.

Водолей

Вашата мантра: Всичко е една игра!

Политиката е ахилесовата пета на Водолея. Ако нещата в обществото не се случват според неговите светоглед и убеждения (а те са много важни за неговата същност) този въздушен знак може да изгуби всякаква надежда за бъдещето. Но все пак има нещо, което Водолеят обича най-много и това са... игрите. Стресираният Водолей може да успокои ума си с всякакъв вид и род умствени упражнения и игри, включително настолни игри, конструктори, пъзели, видеоигри, викторини, решаване на кръстословици, судоку и др.

Риби

Вашата мантра: Не съм гъба да попивам стреса на другите хора!

Рибите са считани за емпатите на зодиака – те са свръхчувствителни, което ги прави уязвими, тъй като улавят и съпреживяват емоциите на другите хора. Ако сте родени под този знак, то по-често си напомняйте, че животът ви си е достатъчно стресиращ сам по себе си, така че не е нужно да поемате негативните емоции и на другите. Не сте отговорни и не можете да поправите чуждото нещастие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари