IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

41 елхи, 78 хиляди лампички и подаръци от сърце: Коледа в Белия дом

1 декември 2021 14 30

Джил Байдън вече украси своята къща

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Първата дама Джил Байдън събра отбор от 100 доброволци, които работиха здраво, за да украсят Белия дом за Коледа. В най-известната сграда във Вашингтон вече греят 41 елхи, закачени са 25 венеца, има 18 метра панделки, повече от 300 свещи, 10 хиляди орнамента и над 78 хиляди лампички.

Декорацията, която беше официално открита на 29 ноември по време на събитие, почитащо членовете на Националната гвардия и техните семейства, е част от тазгодишната тема „Подаръци от сърце“. В писмо, отправено към посетителите на Белия дом по време на празниците, д-р Байдън и съпругът ѝ, президентът Джо Байдън, говорят за посланието зад блещукащите светлинки и цветните орнаменти, които висят от десетките елхи.

Коледа в

Снимка: БГНЕС

„Нещата, които считаме за свещени, ни обединяват и надхвърлят разстоянието, времето и дори ограниченията на пандемията: вяра, семейство и приятелство. Любов към изкуствата, ученето и природата, благодарност, служба и общност. Единство и мир“, написа двойката в писмото. Те допълват, че това са подаръците, които свързват сърдечните струни на нашия живот. Това са подаръците от сърцето.

Декорациите в различните стаи на Белия дом ще бъдат вдъхновени от тези подаръци. Например „подаръкът на службата“ ще бъде показан в източното крило, в което се намира и офисът на първата дама. „В цялата източна колонада преливащи се гълъби и падащи звезди осветяват коридора, представяйки мира и светлината, донесени на всички ни от службата на лекарите на първа линия и лицата от първа помощ по време на пандемията“, гласи официалното съобщение на Белия дом.

Коледа в

Снимка: БГНЕС

В допълнение, елха със златна звезда е поставена в чест на героичните мъже и жени от националната армия, които са дали живота си за страната, както и като почит на техните семейства, които продължават наследството им.

В държавната трапезария коледните чорапи на семейство Байдън са окачени върху камината като част от темата „подаръкът на семейството – това, в което сме родени, това, което избираме и това, което създаваме“. Според местната преса, чорапите включват имената на внуците на Байдън – Наоми, Финеган, Мейзи, Хънт и Бо. Елхите в тази стая са украсени със снимки на всички президентски семейства, които са живели в Белия дом през цялата история.

Коледа в

Снимка: БГНЕС

„Всяко семейство, което превърна тази къща в дом, ни напомня за безкрайната любов и здравите родствени връзки“, казват Байдън. В тази стая се намира и официалната коледна бисквитена сцена, която тази година е в чест на лекарите и медицинските работници.

Репликата включва осем подробни копия на обществени сгради, представляващи работниците на първа линия. За да завърши финалните щрихи, сладкарският екип на Белия дом използва 55 листа изпечени меденки, 55 кг. фондан, 15 килограма шоколад и 11 килограма глазура. Един от последните детайли към джинджифиловата къща беше добавен по молба на д-р Байдън, която е дългогодишен преподавател. Тя е поискала към цялата сцена да бъде добавено и училище.

Коледа в

Снимка: Getty Images

„Празнувайки първия си коледен сезон в Белия дом, ние сме вдъхновени от американците, които срещнахме в цялата страна. Те ни напомниха, че нашите различия са ценни и сходствата са ни безкрайни. Желаем ви щастлив, здрав и прекрасен празничен сезон. Надяваме се новата година да е пълна с възможности, а подаръците от сърцето да осветяват пътя ни напред“, написаха Джо и Джил Байдън в своето писмо.

Въпреки че декорациите в Белия дом са много по-големи от тези, направени във обикновен дом, семейство Байдън се сблъска с проблем, който е познат на всеки от нас. Поради проблем с доставките, някои от елементите са били изключени от украсата.

Коледа в

Снимка: БГНЕС

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари