IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво личностно разстройство може да развиете според зодията си?

26 януари 2023 17 30

Всеки знак си има и лоша, опасна страна

Istock

Istock

Обикновено ще попаднете на статии за зодиите, които възхваляват уникалните личностни предимства на всеки звезден знак. Обичаме да слушаме за добрите си страни, защото в действителност всички имаме страхотни черти, които наистина заслужават да бъдат ценени.

Въпреки това, всяка зодия си има и лоша страна. Всеки знак си има свои собствени уникални странности и индивидуалности, някои от които могат да бъдат и доста отрицателни.

Вашата зодия ви излага на риск да развиете специфичен вид личностно разстройство, продиктувано от обострянето на чертите на съответния знак. Всички знаем, че например Овните са склонни да бъдат много смели, но тяхната смелост може да се отклони в посока агресия. Също така знаем, че Рибите са склонни да бъдат много симпатични и мили, но в крайна сметка могат да станат и доста зависими от другите.

Личностните разстройства определено могат да ви попречат да живеете здравословен, нормален живот. Не е задължително да развиете такова разстройство, но поне можете да внимавате като имате предвид негативните характеристики на своя зодиакален знак.

А ето и какво разстройство на личността може да развие всяка една зодия, базирано на нейната енергия:

Овен (21 март – 19 април): Интермитентното експлозивно разстройство на личността

Не е тайна, че Овенът е най-агресивният зодиакален знак и това често може да се прояви под формата на експлозивна агресия. При интермитентното експлозивно разстройство е характерно човекът, който страда от него, да има ужасяващи изблици на ярост, които са много изненадващи и плашещи понякога. Освен това тези избухвания и този неконтролируем гняв невинаги отговарят добре на действителната ситуация.

Телец (20 април – 20 май): Обсесивно-компулсивно разстройство

Най-лошата „тъмна черта“, която Телците често притежават, е тяхната упоритост. Те имат склонност да вършат нещата по свой собствен начин, но проблемът е, че понякога не дават на никого да оспорва техния метод или мнение. Тяхната твърдоглавост и липса на адаптивност често ги излага на риск от развитие на обсесивно-компулсивно разстройство. Телецът буквално може да изпадне в паника, ако нещата не вървят по неговия план. Това разстройство започва с натрапчиви мисли, минава в тревожност и панически страх, че нещо лошо ще се случи.

Близнаци (21 май – 20 юни): Зависимо личностно разстройство

Близнаците не могат да издържат да бъдат сами твърде дълго! Тяхната постоянна нужда от любов и общуване с други хора често ги кара да се въвличат във взаимозависими взаимоотношения. В този смисъл Близнаците могат сами да се сложат в ситуация, в която вместо да водят независим живот, да са в пълна зависимост от някой друг. Тяхното личностно разстройство се характеризира с крайното чувство на безпомощност, непълноценност и страх от изоставяне.

Рак (21 юни – 22 юли): Параноидно разстройство на личността

Подобно на тревожния Скорпион, Ракът също е склонен да изгражда стени около себе си. За разлика от Скорпионите, които го правят от страх от отхвърляне, Раците са склонни да го правят, защото основателно се притесняват, че някой иска да ги нарани. Може да се каже, че те могат да станат направо параноични на тази тема, като демонстрират огромна подозрителност и генерализирано недоверие към всички хора.

Лъв (23 юли – 22 август): Нарцистично разстройство на личността

Лъвовете са естествено горди хора и нямат проблем да мислят, че са малко по-добри от всички останали. За съжаление, те са склонни да се влюбват в себе си до степен, че могат да развият нарцистично разстройство на личността. Това значи да са склонни да мислят, че имат право на по-специално отношение от другите и че всички хора трябва да ги слушат и да изпълняват на мига желанията им и заповедите им.

Дева (23 август – 22 септември): Гранично личностно разстройство

Виждали ли сте някога Дева, която има проблеми с половинката си? Тя става злобна, огорчена и супер негативна, особено ако партньорът ѝ реши да инициира раздялата. За Девата е най-вероятно от всички зодии да развие гранично разстройство на личността, което по същество превръща всяка нейна връзка в мъчение (особено за другия човек). Хората с това разстройство на личността са много манипулативни, невротични, твърде обидчиви, не търпят критика, а настроенията им са свръхпроменливи. Девата не обича да бъде сама, но с такова поведение всъщност отблъсква всички.

Везни (23 септември – 22 октомври): Самоунищожително разстройство на личността

Везните могат да бъдат изключително добри и мили и често са истински скъпоценни камъни за близките си хора, но пък другите невинаги виждат това. Тяхната любезна природа върви ръка за ръка с висока доза скромност и това означава, че те може да не смятат, че заслужават радост, богатство или дори любов. В резултат на това те наистина могат да станат жертви на самоунищожително поведение, да станат асоциални, депресивни, да развият различен вид зависимости и дори да имат самоубийствени мисли. В много случаи най-големият враг на Везните са си самите те.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември): Отбягващо разстройство на личността

Естествената потайна и мистериозна природа на Скорпиона го кара твърде лесно да изгражда стени около себе си. Ако той страда от отбягващото (или тревожно) разстройство на личността, Скорпионът ще избягва да се появява на обществени места, ще отказва да говори с хората и като цяло ще мълчи поради чувство на неадекватност или страх. Хората с това разстройство смятат себе си за социално неуместни или безинтересни и непривлекателни, и отбягват социални взаимодействия поради страх да не бъдат подигравани, унижавани, отхвърлени или нехаресани.

Стрелец (22 ноември – 21 декември): Антисоциално разстройство на личността

Хората от зодия Стрелец обичат да поемат рискове и често са невероятно чаровни, но понякога могат да използват този чар за по-мрачни роли. Истината е, че въпреки че са бунтари по природа, понякога Стрелците могат да изпаднат в антисоциално разстройство на личността, ако решат, че правилата на обичайното благоприличие не трябва да се прилагат за тях. Хората с антисоциално разстройство обикновено са склонни към престъпления, често поведението им е извън нормите (лъжи, кражби, измами), а в същото време те проявяват безотговорност и импулсивност.

Козирог (22 декември – 19 януари): Разстройство на перфекционизма

Разстройството на перфекционизма е много специфичен вид обсесивно-компулсивно личностно разстройство и често е свързано с работната етика. Подобно на Телците, Козирозите са много упорити, но твърдото им поведение обикновено е свързано с работата. Трудолюбивите Козирози могат лесно да изпаднат в паника, ако работата им не блести от съвършенство и в резултат на това могат да развият тревожно разстройство, свързано с нуждата им всичко да е перфектно. Невротичните перфекционисти всъщност имат невероятно високи стандарти, които водят до натрапчива самокритика и страх от провал.

Водолей (20 януари – 18 февруари): Шизотипно разстройство на личността

Няма зодия, която да е по-оригинална от Водолея! За съжаление, този супер-ексцентричен знак често върви по тънката граница между здравия разум и лудостта. Когато са напът да преминат тази граница, в крайна сметка Водолеите могат да станат шизотипни. Шизотипните хора са склонни да имат странни вярвания за начина, по който работи светът, включително да страдат от различни заблуди, да вярват в суеверия, в различни теории на конспирацията. Ако някога сте виждали Водолей да се губи в собствените си мисли и вярвания за света, ще разберете за какво ви говорим.

Риби (19 февруари – 20 март): Хистрионно разстройство на личността

Рибите са много чувствителни, особено към това какво мислят другите за тях. В резултат на това те често се пристрастяват към това да получават вниманието на околните. Когато съчетаете това с тенденцията им да си внушават някои неща твърде лесно, те са склонни да се изгубят в собствените си, нереални фантазии за нещата. Хората с хистрионно разстройство на личността често драматизират ситуациите излишно много като ги изкривяват през своята призма. С емоционалните си прояви целят най-вече да получат внимание.

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари