IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как да спите по-добре

30 март 2023 17 30

Разберете как да се преборите с безсънието, базирано на вашия астрологичен знак

Istock

Istock

Последните подходи към древната наука астрология имат по-нюансиран подход. Те са склонни да раздават прозрения, които могат да ви помогнат да разберете поведението си по-добре, а оттам – да подобрите преживяванията си. Някои астрологични влияния се крият зад вашите навици преди лягане, някои от които могат да са причина и за безсънието ви. Въпреки че вашият слънчев знак обикновено съдържа значителна част от истината за вас, погледнете и вашия изгряващ знак за допълнителни прозрения.

А ето и повече за това как да имате по-здрав сън, базирано на вашия зодиакален знак:

Овен

Вашата огнена природа ви подмамва да максимизирате всеки час на будност със завидна и понякога тревожна ефективност. А вечер това, от което се нуждаете най-много, е да спрете да размишлявате върху многото си ангажименти. Ако се чувствате по-спокойни, когато записвате мислите си на хартия, опитайте се да си водите списък със задачи, за да можете да се успокоите преди сън.

Телец

Последователността и луксът са склонни да привличат вниманието ви. Помислете как можете да ги включите в успокояващ нощен ритуал. Може би да се охарчите за ново спално бельо или да подредите произведения на изкуството в спалнята си, за да можете да им се любувате, докато се унасяте в сън. Ако сте от онези, които обичат да се излежават в леглото повече, мушнете се между чаршафите по-рано и си сложете всичко необходимо подръка (вода, дистанционното управление, крем за ръце), за да не ви се налага да ставате отново. Инвестирайте и в интелигентно осветление.

Близнаци

Вие трябва да си наложите да оставите телефона си вечер и да се откъснете от екрана със синя светлина, колкото и да сте любопитни и любознателни. Четенето на новини или всякакви произволни факти късно през нощта ще подтикне ума ви да работи на още по-бързи обороти. Изключете всички устройства – нямате нужда от разсейване, ако искате да спите качествено. Абсолютната тишина може да е предизвикателство за вас, но ще ви се отрази добре.

Рак

Оценявате тихото време през нощта. Но използвате ли това време, за да размишлявате върху минали ситуации и разговори, които ви вълнуват? Ако е така, трябва да се научите как да ограничите тази тенденция. Вместо да се потопявате в съзерцание на собствения си живот, по-добре прочетете някоя книга, която може да ви заинтригува или изгледайте някой вълнуващ сериал на Netflix. Въпросът е да се спасите от размишленията си.

Лъв

Ентусиазмът, който влагате във всичко в живота, понякога може да доведе до безпокойство в края на деня. Ако откриете, че се борите да заспите, върнете вниманието си към всичко, от което се нуждаете, за да успокоите тялото, ума и душата си. Просто си кажете „Имам нужда от сън“ и скоро ще заспите. Само това просто осъзнаване на нуждите ви, може да направи драматична разлика.

Дева

Тази ваша аналитична природа може да бъде трудна за изключване, особено през нощта. Вместо да се борите с практическите си умения за решаване на проблеми, приложете ги в ситуацията на заспиване. Няма човек, който да е по-добре подготвен да си наложи нощна рутина, независимо дали е чай и медитация или слушане на музика, от вас. В редки случаи, когато все още сте будни до малките часове, опитайте се да не бъдете толкова сурови към себе си.

Везни

Привлечени сте от красотата и естетиката. Разчитайте на тях, за да се измъкнете в света на сънищата. Каквото и да означава красотата за вас, независимо дали това е успокояващ аромат или определен тип музика, която ви харесва, намерете начин да я включите във вашата вечер. Просто го направете – сънят няма да изостане.

Скорпион

Тази ваша интензивност може лесно да се превърне в накъсан, неспокоен нощен сън, който да ви измъчва. За да се отървете от натрупаните емоции около ситуациите от деня, опитайте да изгледате някоя измислена телевизионна драма, вместо да преигравате преувеличената драма в главата си. Сексът преди сън също може да ви помогне да се справите с безсънието.

Стрелец

Трудно е да спрете да се чувствате така, сякаш всички разчитат на вас. Но поемането на повече отговорности и непозволяването на другите да носят тежестта им, може да е причината да се чувствате неспокойни през нощта. Освен това всякакъв вид медитация, молитва или нещо друго, могат да ви помогнат да заспите по-бързо.

Козирог

Вие сте склонни да мислите, че трябва да сте силният. Ето защо понякога обичате да се изолирате. Всеки път, когато имате проблеми със съня, това обикновено може да се проследи до нуждата ви да останете сами и да възстановите енергията си. Пробвайте маска за очи, която да ви изолира не само от светлината, но и да ви принуди да задържите собствената си енергия. Имате нужда от свое пространство. Нека сънят е това пространство.

Водолей

Вашата уникалност ви определя. Вероятно през целия ден сте сдържали част от нея, за да се впишете. Това означава, че отпускането през нощта може да изисква нещо… нетрадиционно. Например гледайте няколко епизода на някакво предаване за свръхестественото, което да ви потвърди, че сте били поставени тук на Земята от извънземните. Спрете да се сдържате и бъдете себе си, ако искате да намерите покой!

Риби

Вашата мистична природа понякога обърква хората и вас самите, като спирате да различавате съня от реалността. Но все пак разбирате разликата. Вие също така разбирате какво ви помага да се установите в това състояние на мечта и то обикновено включва най-простите удобства. Настанете се уютно с одеяла, няколко възглавници и пухена завивка – сънят няма да се забави.

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари