IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боровинкови пайчета

14 май 2016 06 00

Райски десерт в рецепта

Снимка: Thepioneerwoman

Снимка: Thepioneerwoman

Когато обичате храната и с удоволствие и любов приготвяте всичко, което консумирате, със сигурност резултатите са добри.

Ако обаче нямате много опит и все пак искате да се наслаждавате на прекрасни десерти – имаме решение и за вас.

Истина е, че в една хапка може да се събере целият рай, особено ако хапката е боровинков пай. За малките изделия ще ви бъдат необходими 10 минути за приготвяне, а количеството е достатъчно за 8 порции.

Ще ви бъдат необходими:

1 пакет тесто за пай

2 чаши боровинки

¼ чаена чаша захар

2 супени лъжици царевично нишесте

1 цял лимон

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Щипка сол

1 яйце

1 супена лъжица вода

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвянето на боровинковата смес. Изсипете двете чаши в голяма купа. Към тях добавете захарта и разбъркайте.

Плодовата плънка трябва да се сгъсти, затова добавете двете лъжици царевично нишесте.

За допълнителен аромат, настържете малко от кората на един лимон.

След това изцедете сока от лимона и добавете и него.

Разбъркайте добре, докато съставките се разпределят равномерно. За още по-прекрасен аромат, изсипете екстракта от ванилия в купата.

Отново разбъркайте добре, за да може всички съставки да се комбинират една с друга. Оставете настрани за известно време и се заемете с тестото.

Разстелете добре тестото за пай и вземете малка купичка, която да използвате, за да оформите кръгчета.

Притиснете добре и завъртете, докато кръгчетата се отделят от тестото. Ако имате нужда от помощ, използвайте нож, с който да изрежете по ръба.

Наредете готовите кръгчета върху хартия за печене, а върху всяко кръгче изсипете малко от боровинковата смес, която направихте по-рано.

Внимателно приберете всяко едно крайче с притискане, за да създадете кошничка с плънка.

Наредете върху хартия за печене.

Разбийте едно яйце в купа с малко вода и с помощта на четка намажете всяко едно от боровинковите пайчета.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до получаване на златист цвят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари