IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 малко известни факта за женското тяло

2 юни 2018 15 15

Отпускането на гърдите може да се дължи на дехидратация

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Женското тяло е доста сложно и дори много жени не са наясно с всички негови биологични характеристики.

Например, препоръчително е да посетите зъболекар или да отидете на коламаска през последната седмица на менструалния цикъл, а еластичността на гърдите зависи от количеството течност, която консумирате.

Ето още някои не особено популярни факти за женското тяло.

1. Ако прекалите с тренировките, може да се наруши менструалният цикъл

Доказано е, че физическите тренировки могат да облекчат болката по време на менструация. Ако обаче прекалявате с тренировките в този период, това може да има обратен ефект.

Прекомерната физическа активност води до хормонален дисбаланс в организма, който от своя страна – до нарушаване на менструалния цикъл. Просто помнете, че всичко трябва да бъде умерено.

2. Теглото не е основен индикатор за здравето

Ако имате няколко излишни килограма, това не означава непременно, че имате здравословни проблеми. Излишните килограми зависят от навиците, свързани с храненето, генетичните фактори и физическите характеристики на тялото.

3. Гърдите могат да се отпуснат заради липса на течности

Недостигът на вода в организма води до промяна в състоянието на кожата. Когато е дехидратирана, тя става суха и се отпуска. Затова е много важно да не допускате организмът да се обезводни.

4. Храната може да доведе до мигрена

Главоболието може да се дължи не само на преумора и стрес, но и на хранителния режим. Оказва се, че храни като шоколад, сирене, ядки, пушени меса или чаша сок могат да са причина за главоболие.

5. Безсънието може да доведе до натрупване на мазнини в областта на корема

Дори и да тренирате 5 пъти седмично, тлъстинките около талията може да не се стопят, а причината за това може да е липсата на адекватен сън.

Така че не забравяйте това просто правило – ако искате да имате плосък корем, сънят не бива да е по-малко от 8 – 9 часа на денонощие.

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари