IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 ретроградни планети, които ни пречат на плановете

30 юни 2018 14 15

Сеят хаос и лош късмет

IStockphoto

IStockphoto

Всеки от нас иска да се усъвършенства и прави планове, за да върви напред. Много хора имат късмета да попаднат в така наречената късметлийска серия - всяко начинание им върви, но при други нещата са много зле. Ако сте от втората група и през последните дни късметът не е на ваша страна, не се притеснявайте. Може би планетите са се подредили така, че сеят хаос за голяма част от представителите на зодиака. 

Според астрологията, всяка трудност и неуспех, които имаме, са продиктувани от ретроградните планети. Ако в момента преминавате през най-тежките моменти за тази година, то вашият зодиакален знак е попаднал под негативното влияние на Юпитер, Сатурн, Плутон, Нептун и Марс. 

Когато една планета е ретроградна, тя намалява скоростта си спрямо Земята и създава илюзията, че се движи назад. Ретроградният Меркурий оказва най-голямо влияние върху живота ни, но в момента други пет планети са виновни за несполуките ни. 

Юпитер

Ретроградността на планетата стартира на 8 март в знака Скорпион и ще приключи на 10 юли. Юпитер е планетата на разширяване на кръгозора, на откровението и прозрението, но през този период хората трудно ще излязат от зоната си на комфорт. Те ще поставят невидими бариери и няма да започват нови начинания, защото се страхуват от неизвестното. 

Сатурн

Сатурн се свързва с ограничения, авторитет и карма. Когато тази планета е ретроградна, тя подтиква  хората към дисциплина и поемане на отговорност. Този период започна от 18 април (в знака Козирог) и ще продължи до 06 септември. През това време хората трябва да помислят от какво се нуждаят и да начертаят план как да го постигнат. 

Плутон 

Често ни се казва, че не трябва да показваме истинското си аз и да не разкриваме чувствата си. Ретроградният Плутон започна на 22 април, в знака Козирог и ще продължи до 01 септември. Планетата се свързва с трансформации и загуба на ценности. През този период много хора ще се променят и покажат лошите си страни. 

Нептун

Лесно е да избягаме от проблемите като ги игнорираме или живеем в света на фантазиите. За някои зодии това не е проблем, защото те вярват в мистиката, тайните, сънищата и желанията, които се сбъдват. 

След като Нептун стана ретрограден в Риби (18 юни), на много от хората им се наложи да загърбят илюзиите и погледнат в действителността. Въпреки хаоса и трудностите, които ще срещнат част от зодиите, планетата ще им помогне да подредят приоритетите си и се избавят от негативните хора. 

Марс

Планетата е ретроградна във Водолей от 26 юни до 27 август. Известна е с това, че движи всеки наш ход. Тя има власт над чувствата, емоциите и действията ни. Докато този период не приключи, повечето от нас ще бъдат раздразнителни, импулсивни и дори агресивни в някои случаи. Не е изключено да се съмняваме в околните и трудно да се доверяваме. Мотивацията на хората отслабва, те трудно се концентрират и изпълняват задълженията си.

Астролозите съветват да не започваме нови начинания до края на август, да не подписваме важни договори и ако е възможно - да не се подлагаме на по-сериозни интервенции. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Мел ( преди 5 години )
Оф, много се дразня когато Меркурий, Марс и Сатурн са ретеоградни. Хората около мен стават други, съвсем чуватвителни, докачливи. И тем подобни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар