IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 костюма за Хелоуин, които винаги са на мода

30 октомври 2018 13 00

Лакомство или номер?

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Всяка година по това време започват множество спорове за Хелоуин – трябва ли да го празнуваме у нас, какви са традициите, защо да се маскираме като призраци и да обикаляме из къщите... Празникът, който има келтски произход, се отбелязва на 31 октомври – най-вече от хората в страни като САЩ, Канада и Великобритания. През последните години обаче все повече хора от други места по света се увличат по него и се маскират.

Името Хелоуин идва от шотландското определение „All Hallows' Eve“, което преведено на български означава „Нощта преди Вси светии“. Според една от легендите, свързана с него, тиквеният фенер, който се нарича Светещият Джак (Jack-o’-Lantern), е кръстен на ирландец, който злоупотребявал с алкохола. Тъй като бил грешник, душата му се лутала между рая и ада. В очакване на Страшния съд, той обикалял с издълбана ряпа, в която слагал въглен, за да осветява пътя си. По-късно американците заменили ряпата с тиква.

На Хелоуин много деца и възрастни се маскират. И в това няма нищо лошо. Важното е да се забавляват. Ако вие сте сред тези, които също ще празнуват, ето няколко костюма, които никога не остаряват.

1. Вещица


Повечето хора избират този костюм за Хелоуин. Да, не е толкова оригинален, но никога няма да излезе от мода. Ако получите покана за парти в последния момент, най-лесно е да се превърнете във вещица. Взимате черен молив, тъмно червило, грабвате метлата, слагате черни дрехи и сте готови. Може да си купите и някои допълнителни аксесоари – като специална вещерска шапка, изкуствени брадавици за лицето и крив нос, ако разполагате с повече време, за да отскочите до някой артмагазин.

2. Страшен грим по лицето


Очертаването контурите на лицето с бяла и черна боя, по подобие на скелет, е първото нещо, което може да направите, ако искате само да се гримирате за празника. В интернет е пълно с клипове, които показват как да го направите. Може да облечете по-тъмни дрехи и сте готови за среднощната обиколка.

3. Костюм на вампир


Все пак вещиците и вампирите се свързват най-много с Хелоуин. Подберете подходящ червен плащ или някоя покривка, която да използвате за целта. Сложете много светла пудра по лицето, като около очите нанесете черни сенки. Сложете си червило около устата сякаш току-що сте изпили нечия кръв.

4. Зловеща сестра


Бялата престилка винаги ще е актуална и същевременно секси в очите на мъжете. Идеална е за превъплъщение в зловеща сестра, оцапана цялата в кръв, особено ако нямате достатъчно средства за по-сериозна маскировка, а искате да блеснете на партито. Може да си купите специален костюм или просто да отидете в магазин за медицински облекла, откъдето да вземете най-евтиното. Купете си и изкуствени слушалки, с които да „преслушвате“ пациентите.

5. Зомби костюм


Фен ли сте на „The Walking Dead“? Защо не се маскирате като зловещо зомби. За целта може да разгледате онлайн магазините за карнавални аксесоари. Те предлагат разнообразие от гримове и релефни татуировки. Вземете по-стари дрехи, нарежете част от тях с ножица, за да са по-разкъсани, намажете ги с боя, за да изглеждат по-мръсни.

6. Ходеща мумия


Сигурно сте ходили на поне едно парти, на което е имало добре обинтован човек, който се разхожда с ръцете напред и всички се снимат с него. Купете си повечко тоалетна хартия или бинт и накарайте някой познат да ви „омотае“ хубаво.

7. Призрак


Един от най-готините персонажи за деца, който се постига много лесно. Всеки има стари чаршафи. Вместо да ги изхвърляте, направете си две дупки за очите и се покрийте с него. Ето един оригинален и евтин костюм за Хелоуин, който винаги ще се харесва.

8. Костюм на дявол


Червена рокля или костюм в същия цвят. Защо не? Може да ги съчетаете с диадема с рога или някои по-реалистични, които се залепят на челото и изглеждат сякаш току-що са „избили от него“.

Каквото и да облечете, не забравяйте, че най-важното е купонът. Дори и да нямате от горепосочените аксесоари, развинтете въображението си и експериментирайте с онова, с което разполагате вкъщи.

Снимки: IStockphoto

Четете още:

Николета и Мегз: Грях, бременност и кръв за Хелоуин

Рита Ора като Пост Малоун за Хелоуин

3 идеи за грим за Хелоуин


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари