Необходими продукти:
1 кг добре узрели домати
1 голяма или 2-3 по-малки глави лук
3-4 скилидки чесън
1 л зеленчуков бульон
стръкчета пресен риган, мащерка и босилек
свеж магданоз за поръсване
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Измитите и почистени домати се нарязват на четвъртинки, лукът също се реже на едро, добавят се чесънът и клонките с подправки, посолява се и се полива със зехтин. Пече се около 45 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Изпечените зеленчуци се пасират или смилат в блендер, минават се през едра цедка или гевгир, за да се отстранят несмлените люспи. Добавя се зеленчуковият бульон и се слага да заври, оставяме да ври не повече от 5-10 минути. Преди да сервираме поръсваме с пресен магданоз и черен пипер.
Да ви е сладко!
Източник: wellcometomykitchen














Късна емисия
Пуснаха колите през "Дунав мост" при Русе
Рецепта по турски: Пиде с три вида пълнеж
Китай стартира първия в света ториев реактор
Пакистански астронавт ще посети китайската орбитална станция „Тянгун“
Обсерваторията „Вера Рубин“ откри огромен звезден поток
В монголската пустиня издигат „марсиански“ лагер
Левски обяви новина и намекна за триумф с титлата + ВИДЕО
Диого Жота е футболист №1 за 2025-а година
Левски се измъчи, но взе сладка победа във втория квалификационен кръг на ШЛ
Арсенал гази наред, лондончани с исторически рекорд в ШЛ
Дневен хороскоп за 5 ноември, сряда
Тест: Коя емоция управлява живота ви в момента?
Пълнолуние в Телец на 5 ноември – портал към изобилие и сбъдване на желания
Нов нехормонален медикамент при менопауза одобри FDA
Памуклийка – древна билка от помощ при съвременни заболявания
Захарен диабет тип I при деца - хранене и инсулинолечение
В УМБАЛ „Света Марина“ – Варна спасиха петдневно бебе с рядка вродена аномалия
Остави коментар