Необходими продукти:
1 кг добре узрели домати
1 голяма или 2-3 по-малки глави лук
3-4 скилидки чесън
1 л зеленчуков бульон
стръкчета пресен риган, мащерка и босилек
свеж магданоз за поръсване
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Измитите и почистени домати се нарязват на четвъртинки, лукът също се реже на едро, добавят се чесънът и клонките с подправки, посолява се и се полива със зехтин. Пече се около 45 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Изпечените зеленчуци се пасират или смилат в блендер, минават се през едра цедка или гевгир, за да се отстранят несмлените люспи. Добавя се зеленчуковият бульон и се слага да заври, оставяме да ври не повече от 5-10 минути. Преди да сервираме поръсваме с пресен магданоз и черен пипер.
Да ви е сладко!
Източник: wellcometomykitchen