Мъжете и жените, родени под различни знаци на зодиака, предпочитат да имат различна дистанция от своя партньор. Едни искат по-голяма интимност и близост, други се нуждаят повече от свободно лично пространство. И когато има разминаване, убиването на чувствата е достатъчно лесно.

Вчера ви представихме какво предпочитат представителите на първите шест зодии, ето и втората половина.

Везни

Везните имат свои собствени трудности при определянето на удобното за тях разстояние в една връзка. Те подсъзнателно очакват от партньора, че няма да дойде твърде близо, оставяйки място за маневри. От друга страна, Везни забраняват на любимите си хора да се отдалечат. Не търсете логика, не е тук – в крайна сметка, позицията им може да варира в зависимост от промените в настроението, времето и обменния курс на еврото. Затова техните партньори често изпитват трудности и бързо се уморяват от тази „игра на гадаене“ и търсят стабилност на друго място.

Скорпион

За тях думите „любов“ и „разстояние“ са антоними. Скорпионите трябва непрекъснато да усещат присъствието на своя партньор. И дори когато това присъствие е налице, те имат съмнения, че са достатъчно близки с любимия си човек. Това е парадокс, но в същото време, на подсъзнателно ниво, те избират партньор, който не споделя тяхната гледна точка на толкова голяма близост.

Още по темата

Стрелец

Хората от тази зодия са по-особени. Звучи невероятно, но е вярно – колкото по-голямо е разстоянието между Стрелец и неговия партньор, толкова по-силно е усещането. Следователно, в „задължителната програма“ на отношенията със Стрелци, трябва да има клауза за свобода на движението и възможност за всеки в двойката да прави любимото си нещо.

Козирог

Козирозите мразят когато има по-голяма интимност с партньора. Проблемът е, че никога няма да ви кажат директно дали общувате на правилното разстояние, те са сигурни, че ще включите машината за четене на мисли и ще познаете какво искат те. Нивото на техните очаквания по този въпрос е прекалено високо – учудващо ли е, че много козирози често са сами? Има само един изход – те трябва да се научат да говорят на глас за предпочитанията си.

Водолей

Навлизането дълбоко в личното пространство на Водолея обикновено ги стресира. Тъй като самият Водолей най-често не осъзнава своята особеност, започва да измисля хиляди причини, за да държи своята половинка на разстояние. Водолеите са доста доволни от схемата на взаимоотношения, в които те се занимават с любимия си бизнес, а партньорът е някъде наблизо. Но не го притеснява с „полезни“ съвети и въпроси от сорта дали му е необходима помощ.

Риби

Може би най-трудната ситуация е при Рибите. Те постоянно демонстрират на другите, включително и на партньора, че за тях близостта е като глътка свеж въздух. Но това не значи, че реално е така. Всъщност те трудно издържат голямата близост. Даже са готови да скъсат, ако тя продължи твърде дълго. По правило тази двойственост често води до напрежение с любимия и също така често връзките завършват с не много приятен финал.