IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 идеи за семейно забавление на плажа

6 август 2019 14 30

На море никога не е скучно

IStockphoto

IStockphoto

Ходенето на море е идеалният начин да си отпочинете и прекарате повече време с близките. Ако имате деца, плуването във водата и събирането на тен не е достатъчно. Ваша е задачата те да се забавляват във всеки един момент.

Сигурно всеки родител си мечтае да се отпусне на шезлонга с любимото питие в ръка или да дремне за малко, без да чува детска глъч. Четенето на книга също е вариант, с който да избягате от реалността. В един момент обаче трябва да се върнете към обичайните си задължения и да помислите за активности, в които да включите членовете на семейството.

Ето 7 идеи за това какво да правите с децата на плажа, за да ви е приятно заедно и да не скучаете:

Постройте собствен замък


Когато децата са малки, най-лесно е да им дадете кофичките и лопатките, но и да развихрите въображението им. Когато седнете при тях на пясъка и им покажете как се правят пясъчни кули, ще ги мотивирате за построяването на замък. Не си поставяйте кой знае какви високи цели. Първо опитайте с нещо по-просто и често поздравявайте малчуганите за напредъка им. Заедно може да съберете миди и камъчета, с които да украсите отгоре.

Опитайте се да включите всички членове на семейството. Така за 1 час ще правите нещо заедно. Накрая се снимайте до замъка за спомен.

Събирайте миди


Децата обожават да го правят. Те могат да стоят с часове на брега и да събират какви ли не камъчета и различни мидички. Ако вашият малчуган харесва да прави това, не му се карайте, че не искате повече миди, а го поздравете. Може да му помогнете, като хем се разходите по пясъка, хем съберете повече „съкровища“. След края на почивката може да раздавате от тях на роднини или заедно да сътворите бутилка с пясък и мидички, която „уж“ сте намерили в морето.

Има най-различни идеи, които може да осъществите вкъщи със събраните миди.

Морски шах


Много деца не знаят тази игра, но вие със сигурност я познавате много добре. Обяснете им за нея и използвайте пясъка, за да начертаете шаха. Ще са ви нужни само пръчка и няколко камъчета, които морето е изхвърлило на брега. Оставете на децата да изберат дали да са с X или с O.

Може да си направите турнир по морски шах по двойки, ако сте повече хора. Играта се харесва както на малките, така и на големите.

Рисуване по пясъка


След морския шах, може да използвате сухия или мокрия пясък, за да рисувате по него. Понякога сянката от слънцето пада така, че се получават причудливи форми. Може и да се упражнявате в изписването на букви и думички.

5 неща, без които да не тръгвате за море

Може да направите и пано от миди на пясъка, стига да сте събрали достатъчно.

С топка във водата


Ако наследниците ви са по-големи, хубаво е да им дадете малко лично пространство. Но когато сте заедно във водата, освен да плувате и плавате с дюшеците, може да вземете надуваема топка и да си я подавате във водата. Има и различни други игри с по-малки топки, които може да намерите в магазините около плажа. Така времето във водата ще минава по-бързо и приятно.

Пускане на хвърчила


На морето има силен вятър. Ако имате хвърчило и в града ви е трудно да го пуснете, пробвайте на плажа. Не всяко дете е пускало хвърчило и това да държи въженцето в ръцете си и вижда как то се рее в небето, е вълнуващо и запомнящо се.

Спортуване на плажа – тичайте!

Уловете хубавите моменти


Каквото и да правите, не забравяйте да запечатате най-хубавите моменти. Снимайте първото влизане на детето в морето или замъка с мидички, който е направило. Хубаво е да ви останат спомени от почивката, но все пак не прекалявайте с кадрите. След като направите няколко снимки, по-добре оставете мобилния или фотоапарата и се насладете на почивката с любимите хора.

Снимки: IStockphoto

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари