IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да обиколиш Седемте чудеса на света за 7 дни

24 септември 2019 14 30

Ютубър споделя тайната на пътуването си

Снимка: Pixabay

Саймън Уилсън е влогър от Уелс, който обича да си поставя високи цели. Наскоро той обеща на своите последователи, че ще се опита да обиколи Седемте чудеса на света само за една седмица. „Винаги съм искал да посетя Чудесата на света. И си помислих, че щом са седем, мога да посетя по едно всеки ден в продължение на седмица“, споделя той пред Insider.

Кариерата на Уилсън като влогър започва преди две години. Сега той има повече от 400 хил. последователи, които постоянно „взима“ на пътешествие със себе си. Саймън определя канала си като забавен, но чрез него иска да покаже на хората, че всичко може да бъде постигнато, ако си го поставиш за цел.

влогър

Снимка: Instagram

Предишните му видеа показват как той се промъква на наградите „Еми“, както и на боксовия мач между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър. След като вижда интереса на хората към такъв тип клипчета, Уилсън решава да предизвика себе си и да организира пътуването си през Седемте чудеса на света.

Самият той не е вярвал, че ще успее, тъй като се е притеснявал най-много за самолетните билети. „Все пак успях, след много търсене, успях да намеря план, който беше доста сгъстен, но все пак проработи“.

Все пак, пътуването не е минало и без притеснения. Влогърът е мислил с няколко стъпки напред, но някои неща няма как да бъдат контролирани. Това включва точността на полета, трафика в различните дестинации и правилното разпределяне на времето. „Ако някой от първите ми полети беше закъснял, всичко щеше да се провали“, казва той пред Insider.

Цялото пътуване струвало около 7500 долара. В себе си Уилсън взел много малко багаж – дрон, батерии, камера, преносимо зарядно, допълнителна памет, две тениски, бельо и чифт разтегателен панталон.

Първият му полет е от родния му Манчестър до Рим, където отива да посети Колизеума. Времето, с което разполага, за да го разгледа, е два часа. Въпреки малкото време, Уилсън нарича изживяването „невероятно“ и, естествено, запознава последователите си с всяка своя стъпка.

Рим

Снимка: Instagram

Следващата му спирка е Кайро, където не пропуска да се снима до пирамидите. Влогърът пристига в столицата на Египет през нощта, което го кара да си наеме хотел близо до едно от чудесата на света, за да си почине от дългия път.

Египет

Снимка: Instagram

На сутринта взима целия си багаж и отива да посети пирамидите. „Това тук е най-готиното нещо, което съм виждал“, казва той във видеото.

Остава на Арабския полуостров, за да посети Аман – столицата на Йордания. Там той спира на третото си чудо – град Петра, където спи в пещера. „В планините на Петра има общност от бедуини. Много от тях все още живеят в пещери. Останах при един човек – нямаше интернет или пък електричество. Пълна тишина и тъмнина. Успях да поспя около 6 часа, но това беше най-добрият сън в живота ми“, казва Уилсън.

Петра

Град Петра. Снимка: Instagram

Хваща самолета за Индия, където посещава Тадж Махал. Най-голямото предизвикателство за великобританеца е било да се справи с огромната жега, тъй като термометрите там показвали 42 градуса. Той споделя, че дори дишането е било тежка задача.

Тадж Махал

Тадж Махал. Снимка: Instagram

Успява да се изкъпе в баните на летището в Ню Делхи преди да „полети“ към Китай. Там хваща такси до Великата китайска стена, където успява да убеди шофьора да го изчака два часа, след което да го върне отново на летището.

Китай

Снимка: Instagram

Преминава през Мексико, за да види Маянските пирамиди в Чичен Ица и стига до последната си спирка – Рио де Жанейро. Там се снима пред статуята на Исус Христос и завършва пътуването си успешно. „Това са повече от седем ютуб видеа“, казва Уилсън.

Мексико

Маянските пирамиди. Снимка: Instagram

Все пак признава пред Insider, че пътешествието е било доста изморително. „Спах в самолетите, но накрая бях много изтощен“. Освен спането в пещера, той е прекарал само една вечер в нормално легло.

Рио

Снимка: Instagram

Въпреки трудностите, Уилсън е доволен от постигнатото. „Ако не опиташ нещо, никога няма да разбереш дали е постижимо“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 4 години )
А, не бяха ли други седемте чудеса на света?!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар