IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домовете в астрологията: Осми и девети

29 октомври 2019 17 50

Ето от кои зодии се ръководят

Pixabay

Изготвянето на хороскоп не е лесно. За него астролозите имат нужда от информация за това кои са вашите дата, месец и година на раждане, точен час, както и дома, в който попада зодията ви.

Наталната карта, която специалистите ползват, е нещо като сложна система с букви и цифри, на която са разграфени общо 12 астрологични дома – точно колкото са и зодиите.

Въпросните домове имат голямо значение при определяне на различните видове хороскопи. След като в предишните няколко статии ви разказахме за кои сфери на живот отговарят така наречените домове от първи до седми, ето и следващите две:

Осми

Домът на секса

Той се ръководи от знака Скорпион и се свързва с планетите Марс и Плутон. Отговаря за отношенията на човека с другите, включително за интимните му връзки. Осмият дом поставя наравно секса, смъртта и прераждането, които са част от нашия живот. Той отговаря за развитието на връзките и ползите, които извличат хората от тях.

Тук попадат и споделените ресурси като финанси, данъци, застраховки, но също така емоционалната подкрепа от най-близките и нашето духовно израждане или прераждане. В тази връзка, ограниченията, които има за партньорите, също влизат в този дом.

Осмият дом отговаря за благата, които получават двамата от връзката и начина, по който ги използват.

Ретрограден Меркурий – ами сега?!

Девети

Дом на философията

Както може би се досещате, основният му фокус е търсене на смисъла на живота. Вниманието е концентрирано върху човека, онова за което живее и онова, което ще остави след себе си. Този дом се управлява от знака Стрелец и се свързва с планетата Юпитер.

Деветият дом отговаря за разбирането на човек за живота, неговите копнежи, осъзнаване на смисъла. Той се свързва със стремежа на човек да открива нови неща и размишлява по определени въпроси. От друга страна е поставено това как околните разбират живота.

Основният принцип на този астрологичен дом е мястото на човека в обществото и отношението на обществото към него. Голяма роля имат егото, алчността и моралът на хората, както и начинът, по който те разширяват кръгозора си с времето.

Новолуние в Скорпион: Какво да очаквате?

Домът на философията кара хората да намерят смисъла на своето съществуване и да следват мечтите си, които поради някаква причина са оставили дълбоко скрити в душата им.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари