IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете са по-забавни от жените

2 ноември 2019 13 00

Това показва най-скорошно проучване

Снимка: iStock

Спорът кой е по-добър – мъжете или жените, е вековен. Независимо за каква сфера става въпрос, състезанието винаги е налице. Особено сега, когато феминизмът набира все по-голяма популярност, жените се пробват като конкуренция на мъжете в почти всяко едно отношение.

Е, сега, по-нежната част от населението, трябва да се признаем за победени, тъй като скорошно проучване показва, че мъжете ни превъзхождат по хумор. Учени от Университета в Абъристуит и Университета в Северна Каролина са изследвали 28 писмени работи на близо 5000 души.

Те искали да разберат дали стереотипът, че мъжете са по-забавни от жените, все още е верен. „Това е мнение както на жените, така и на мъжете. Но, разбира се, съществуването му не го прави истина“, казва шефът на екипа от изследователи д-р Джил Грийнгрос.

смях

Снимка: iStock

Участниците в проучването трябвало да напишат смешно описание на картинка, а след това съдии оценявали шегите им без да знаят пола на комика. Резултатите показали, че мъжете имат по-добро чувство за хумор от жените.

д-р Грийнгрос побърза да успокои всички жени, казвайки, че това изследване не цели да ги обиди и да заклейми дамите, които се занимават с комедия. „Очевидно е, че има толкова добри стендъп комици, които са жени. Сара Паско, например, сигурно е по-забавна от 99% от всички мъже на света“.

Той добавя, че резултатите просто показват средностатистическото ниво на тези хора, които са участвали в проучването. Според него, хуморът играе огромна роля в една връзка. Д-р Грийнгрос добавя, че жените са по-привлечени към мъже, които събират в себе си интелигентност и чувство за хумор.

смях

Снимка: iStock

„Мъжете, от друга страна, предпочитат жени, които се смеят на шегите им. Това означава, че на еволюционно ниво, те се съревновават с други мъже, за да впечатлят по-нежния пол чрез хумор“, казва докторът.

Разбира се и тук има хора, които останаха недоволни от резултатите. Мади Бай, която заедно със сестра си Марина, формират хумористичното дуо „Siblings“, казва, че проучването е „обидно, но и смешно“. „Има толкова много добри мъже и жени в комичните шоута. Не мога да разбера защо се опитват да докажат научно, че жените не са забавни“, добавя Мади.

смях

Снимка: iStock

Тя признава, че в момента женската комедия е по-добра от преди, но това все още е мъжки свят. „Спомням си как раздавахме флаери преди шоуто ни на фестивал в Единбург. Една жена каза, че изглежда обещаващо, но приятелят ѝ не смятал, че жените са забавни“.

Как присъствието на мъж се отразява на женската красота?

Мади смята, че стереотипите все още съществуват, но работата ѝ и тази на сестра ѝ е просто да карат хората да се смеят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари