IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Яспис

30 ноември 2019 13 00

Препоръчва се за зодия Овен

Istockphoto

Ако не познавате естествените камъни, но имате много подарени бижута с такива, вгледайте се добре в тях. Със сигурност имате едно, в което присъства ясписът. Той може да не е толкова красив като други, но пък за сметка на това се среща в многообразие от цветове – червено, синьо, зелено, черно, виолетово и други. Неслучайно името му, преведено от гръцки, означава „пъстър“.

Смята се, че ясписът е предназначен за представителите на зодия Овен. Червеният е предназначен за родените под знака Водолей, Близнаци, Дева.

Кои са магическите му свойства?

яспис IStockphoto

IStockphoto

Както много други камъни, този също има способността да привлича хармонията в дома. Той действа като амулет и го защитава от зли сили. В много страни се носи в джоба, за да привлича просперитет. Дори вярват в поверието, че ако поставите яспис в джоба на близък човек, при това незабелязано, той ще му донесе късмет и ще го предпази от зли очи.

Като талисман, ясписът може да се носи от пътешественици, учени и изследователи, за да им показва пътя. Това се дължи на стабилизиращата му енергия, която спомага за баланса в живота и мотивира за осъществяването на целите.

Силата на естествените камъни: Ангелит

Египтяните вярвали, че камъкът е свързан с женското начало и го използвали за амулет, който да ги предпазва от болести. От друга страна някои го наричат „камък на войните“, защото зарежда със сила.

Ясписът може да помогне за всички чакри, но според специалисти, различният цвят на камъка носи и различна енергия.

Силата на естествените камъни: Малахит

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари