IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Мъжът ми се изнесе при любовницата си, мога ли да го върна?

3 декември 2019 18 00

Наистина ли я обича или е криза на средната възраст?

Снимка: Pixabay

Със съпруга ми имаме 15 години брак и две деца. Животът ни беше белязан от възходи и падения, със своите трудности и проблеми. Имаше и кавги. Преди месец зачестиха разговорите му по телефон с жена, с която работи от година и половина. Обажданията бяха чести, няколко пъти на ден. После се сближиха, започна веднъж седмично да преспива при нея. На практика не общувахме, живеехме като съседи. Преди няколко дни той събра багажа си и отиде при любовницата си, казвайки, че вече не може да живее в две семейства. Не знам какво да правя. Възможно ли е това да е кризата на средната възраст, мога ли да го върна?

Анна, на 35 години

Бих искала да задам малко по-различен въпрос. Не „Възможно ли е да върна съпруга си?“, а дали искате да му простите. Ще успее ли да възвърне доверието ви, готов ли е да инвестира в това и има ли смисъл в семейното събиране?

Струва ви се, че причината за раздялата е друга жена, но всъщност проблемът е във вашия съпруг.

Вероятно съпругът ви преживява кризата на средната възраст, може би наистина се е влюбил или пък не е доволен от себе си и от живота си като цяло. И иска да докаже нещо на себе си. В този случай вие сте били засегнати от проблемите му като случаен куршум.

Затова въпросът по-скоро не е дали е възможно да се върне съпругът. Първо трябва да разберем какво се е случило с него, не между вас, не с вас, а с него. Той ви е изневерил без да обясни, не е разговарял с вас дали имате бъдеще като семейство.

Връщането е възможно само като умишлено действие от негова страна, след което е необходимо да се работи усилено, така че да му простиш, да започнеш да му се доверяваш и да възстановите отношенията. Сега сте на първия етап – болка, загуба, надежда, все още не можете да приемете случващото се и искате да върнете всичко на мястото си, както е било.

Сега трябва да се съсредоточите повече върху това как да намалите болката си. Трябва да знаете, че независимо колко сме красиви, добри, мили, успешни, стройни, някои съпрузи ни мамят. И невинаги вината е наша.

Мъжете изневеряват и напускат семейства по редица причини и тези причини нямат нищо общо с нас, техните жени. Съпругът ви ви е оставил за друга жена заради неговите проблеми. Не можете да ги разрешите вместо него. Само той може.

Следователно на този етап трябва да си помогнете и да се грижите за себе си, да си изясните колко време сте готови да изчакате съпругът да се върне. Разберете дали наистина сте готова за това. Сега ви се струва, че да, искате и сте готова, но помислете отново. Можете ли да живеете с него и да му се доверите отново?

Арина Липкина, psychologies

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари