IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Оникс

8 декември 2019 14 00

Препоръчва се за родените през юли и декември

Istockphoto

През последните няколко години гривните с естествени камъни са предпочитани на пазара. Много хора ги купуват за себе си и за подарък на свой близък, но невинаги се интересуват какви свойства притежават отделните елементи, от които са изработени.

Чест трик на търговците е да рекламират бижутата си чрез способностите на камъните в тях – едни са за просперитет, други за привличане на любов, трети носят щастие...

Днес ще ви разкажа за един камък, ръководен от планетата Марс – оникс. Неговият елемент е огън и се препоръчва на родените през юли и декември.

черен оникс

IStockphoto

Още от дълбока древност ониксът се е използвал за защита от негативна енергия и магии. Той осъществява баланса на емоциите и помага на човек за по-добрия му самоконтрол.

Силата на естествените камъни: Ангелит

Камъкът насърчава духовното развитие на неговия притежател. Носен в джоба или като амулет, той повишава интуицията. Въпреки вярванията от миналото, че е свързан с демоните, се смята, че ониксът носи щастие и има силата да повиши самочувствието.

Подобно на други естествени камъни, ониксът подпомага „заземяването“ и подобрява концентрацията.

Ониксът се съчетава отлично с перли и диаманти, като последните два засилват лечебните свойства на първия. Носейки бижута с него, може да подобрите работата на вътрешните органи.

Веднъж месечно е добре камъкът да се мие под течаща вода, както и да се поставя върху земя за една нощ. По този начин силата му се увеличава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари