IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силата на естествените камъни: Тюркоаз

18 декември 2019 17 30

Носи вътрешен мир

Pixabay

Няколко дни преди Коледа обикалянето за подаръци продължава. Дали заради липса на време или средства, доста хора чакат последния момент за пазаруване.

Бижута, амулети и други изделия от естествени камъни са едно от нещата, на които някои се спират, когато се чудят какво да подарят. Подходящи са за онези, които обичат подобни накити или се интересуват от древното изкуство фъншуй. Освен това имат магически свойства.

Синьо и златно са цветовете, които се преплитат в тюркоаза – камък, който е доста популярен у нас. Още от древни времена той се е използвал за амулети и се е разменял за други ценности, защото имал голяма стойност.

Тюркоазът се нарича още камък на щастието. Той носи вътрешен мир и премахва негативната енергия.

тюркоаз Pixabay

Pixabay

Астрология

Както всеки друг естествен камък, тюркоазът може да се носи от всеки, но има най-силна енергия за представителите на знаците Везни, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби, както и хората, родени с такива асценденти.

Фъншуй

Синият камък носи на притежателите си онова, към което всеки се стреми – щастие. Според фъншуй, дали като бижу или амулет, той може да привлече любовта и да допринесе за хармонията в дома и семейството.

Тюркоазът вдъхновява и развива творческия потенциал.

В миналото племето апачи използвали минерала за свой духовен лечител, защото вярвали, че в него се сливат небето и морето.

Любов

Тюркоазът се използва за направата на амулети, защото подхранва чувствата в една двойка и носи любов на необвързаните. Смята се, че по цвета на камъка може да се познае какво изпитва собственикът му – когато той избледнява, значи любовта му е намаляла.

Вярва се, че когато човек носи минерала в петък – денят на Венера, богинята на любовта най-сетне ще го посети.

тюркоаз Pixabay

Pixabay

Пари

Ако искате да привлечете финансите на своя страна, трябва да купите тюркоаз (камък, амулет, бижу с него), който да подарите на близък човек.

Пречистване на камъка с вода

За да не губи своите магически свойства, тюркоазът трябва да се измива с вода през определен период от време. С този ритуал се „пречиства“ от негативната енергия, която се е натрупала в него. Този ритуал е достатъчно да се прави веднъж месечно.

Лечебни свойства на тюркоаза

Привържениците на аюрведа и фъншуй вярват, че минералът лекува със своята сила. Той помага на хора, които имат по-слаби нерви и трудно заспиват. Прогонва умората и болката, като камъкът се поставя на определени места по тялото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари