Колко често ядете картофи през седмицата? Каквото и да казваме, ние българите обичаме този зеленчук и той присъства на масата ни почти всеки ден.
Днешната ни рецепта, предоставена от готвача Иван Савов е именно с картофи. Вместо популярното руло „Стефани“, може да разнообразите, като направите нещо по-нестандартно без месо.
Какво ви е необходимо?
– 1,5 кг картофи; – 2 глави лук; – 3 – 4 скилидки чесън;
За плънката:
– 2 моркова; – 3 кисели краставички; – 3 сварени яйца; – 100 г кашкавал; – сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Картофите се почистват добре, след което се рендосват.
Чесънът и лукът се нарязват и се добавят към картофите.
После морковите се варят. Заедно с киселите краставички се нарязват на ивици.
Овкусените картофи със сол и черен пипер и лука се разстилат върху тавичка с фолио или хартия за печене. По средата се слага плънката от варените яйца и кисели краставички, след което се завива внимателно.
Оформеното добре руло се поръсва с кашкавал и се пече във фурна – на 180 °С за около 30 минути.