Необходими продукти:
1 пакет замразени броколи
1 кубче зеленчуков бульон
200-300 г синьо сирене
за соса Бешамел:
2 супени лъжици краве масло
1 супена лъжица брашно
500 мл прясно мляко
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварете броколите във вода с кубчето зеленчуков бульон и после пасирайте.
Пригответе соса. Запържете брашното в сгорещеното краве масло до златисто, разредете го до гладка смес с прясното мляко и овкусете със сол и черен пипер. Добавете в готовия горещ сос настърганото сирене и бъркайте, докато се разтопи.
Смесете с пасираните броколи, ако е необходимо добавете още малко разтворен във вряща вода зеленчуков бульон. Поднесете с крутони.
От книгата „Супички, чорбички" на ИК Колхида