IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жизел Бюндхен споделя как е преборила депресията и паник атаките

23 март 2024 18 00

Супермоделът разкри какви са тайните за по-спокоен живот

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Жизел Бюндхен казва, че преодоляването на депресията и паник атаките, с които се е борила като по-млада, е бил труден и дълъг процес

Супермоделът в момента промотира новата си кулинарна книга, Nourish, и споделя, че именно промяната в храненето и начина на живот е била основната причина за постигане на баланс и спокойствие. В интервю за The View Бюндхен казва, че никога не е предполагала, че диетата може да окаже толкова голямо влияние върху нервите, депресията и дори паник атаките. Но постепенно разбира, че здравословното хранене и наблягането на необработени храни всъщност може да помогне не само с физическата, но и с психическата част от живота ни. 

„Страдах от сериозна депресия и остри паник атаки в 20-те си години“, казва Бюндхен, която ще навърши 44 години този юли. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Когато водещата Джой Бехар предположи, че проблемите на моделката може би са били свързани с факта, че е трябвало да напусне семейството и родната Бразилия на 14 години, за да преследва мечтата си в САЩ, Жизел всъщност заяви, че това много ѝ е харесало. Допълва, че в този етап от живота си се е чувствала независима, като е имала възможността да живее както в Япония, така и в Ню Йорк, докато все още е тийнейджърка. „Обожавах живота си... чувствах се благодарна, че имам работа и мога да обикалям света“, казва още Жизел. 

Но в началото на 20-те си години Бюндхен започва да изпитва сериозни паник атаки и тогава вече не знае как да подходи. Симптомите на острото заболяване включват чувство за обреченост, висок пулс, изпотяване, треперене и трудност при дишане. По думите на моделката, едно от най-гадните неща на паник атаките, е страхът, че можеш да получиш такава във всеки един момент. 

В продължение на година и половина моделката търси начин да се справи със състоянието, но нищо не помагало. „Исках да се чувствам по-добре, но знаех какво да направя. Тогава намерих един невероятен натуропат, който ми каза, че трябва да променя диетата си. Не подозирах, че храненето има нещо общо с паник атаките, но той ме увери, че то е в основата на всичко“, спомня си Бюндхен. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

„Разказах му за деня си – пиех, пушех, живеех на кафета. Той ме спря и ми каза, че ми липсва сън заради постоянното пътуване през различни часови зони, че не се храня добре“, казва още звездата. Допълва, че преди е смятала всичко в супермаркета за полезно, защото я карало да се чувства добре, особено след тежък работен ден или дълъг полет. 

Жизел Бюндхен за живота като самотна майка: Трябва да се погрижиш първо за себе си

Сексапил, неподвластен на времето – Жизел Бюндхен с прозрачен костюм

В името на природата – Жизел Бюндхен със стара рокля на червения килим

Тогава водещата Съни Хостин се включи и заяви с усмивка „Пържените картофи са чудесни, когато си уморен“, а Жизел добави: „Да, както и шоколадът, и бисквитите“. Разкрива, че е яла всичко, което види, без да се замисля как това ще се отрази на организма и здравето ѝ. Натуропатът обаче я накарал да промени диетата си, като включи поне осем часа сън, ежедневни упражнения и храни, които ще я накарат да се чувства много по-добре

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

„След година и половина, която мога да опиша като най-лошия период в живота ми, всичко се промени. Станах друг човек. Започнах да практикувам медитация. Започнах да правя йога. Започнах да се уча да дишам“, казва Жизел.

Допълва, че човек свиква с всичко и ще следва това, което го кара да се чувства добре. Но невинаги тези навици, които ни ощастливяват са полезни за психичното и физическото ни здраве. Бюндхен е категорична, че животът ѝ е бил пълна развалина, въпреки че се чувствала добре и не усещала напрежението, докато не станало твърде късно. С промяната в ежедневния си режим тя подобрява не само физическото, но и психическото си състояние.  

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook        

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари