IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В името на природата - Жизел Бюндхен със стара рокля на червения килим

24 май 2023 13 30

Моделката говори и за новия си живот в Маями

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Жизел Бюндхен прави света едно по-добро място не само чрез разделното събиране на боклука, но чрез модните си избори.

42-годишната супермоделката присъства на галата Luz Alliance в полза на бразилската фондация, носейки тоалет, който беше толкова екологичен, колкото и модерен. Визията е преработена версия на рокля, която Бюнхен носи за първи път през 2019 година. Тоалетът бе продаден на търга, организиран по време на галата в Маями, за да подпомогне мисията за опазване на околната среда и да събере средства за повторно залесяване на родната на Жизел Бразилия. 

Роклята беше продадена за 48 000 долара, а самата гала събра близо 1 милион долара за проекти, свързани с опазването на околната среда и възстановяването на природата. 

Визията е дело на дизайнерката с екологично и веганско мислене Стела Маккартни. Роклята беше плътно прилепнала, дълга до глезена и с асиметричен дизайн, спускайки се от едното рамо надолу под ръката. Бюнхен я съчета с отворени токчета на Jimmy Choo в цвят нефрит, подходящ бял клъч и зелени обеци със скъпоценни камъни.

Това, което прави роклята екологична, е, че е направена от проследима вискоза, която започва като дърво в устойчиво управлявана и сертифицирана гора в Швеция, след което се превръща в плат, използваем за висши модни дизайни. Жизел за последно носеше тоалета на научна гала в Холивуд през 2019 година, където беше отличена със специална награда за екологичните й дейности. 

Тази година обаче роклята изглеждаше малко по-различно. Когато се носи за първи път, единичната презрамка беше свързана с драматичен шлейф, който покриваше цялата страна на тялото и следваше Бюднхен по червения килим, и включваше бяла ивица отпред. През 2019 година тоалетът бе съчетан с минималистични обеци и подобни на тазгодишните отворени токчета, а косата беше отметната на една страна, а не очертаваща лицето прическа, както беше преди няколко дни. 

След събитието Жизел използва социалните мрежи, за да изрази благодарността към всеки, който е помогнал за събирането на средства и предостави вдъхновяващ цитат за своите над 20 милиона последователи. 

"Преди си мислех как точно мога да направя разлика в света. Аз съм само един човек в този необятен свят и просто има толкова много неща за вършене. Но рано разбрах, че, за да направиш промяна, трябва да обединиш сили и, че чрез отдаденост и партньорство всичко е възможно", пише моделката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Тя допълни, че заедно с всеки един дарител, отделил средства през вечерта, са успели да съберат сума, която ще помогне на много хора и проекти в Бразилия. "Прави малко добро там, където си. Точно тези малки добрини, когато са събрани заедно, могат да променят света", завърши Жизел. 

По време на галата в Маями моделката говори малко повече за новия си живот в града, където се премести с двете си деца след развода с Том Брейди. "Обожавам Маями. Обичам слънцето и хората тук са много мили и приветливи. Имам чувството, че съм у дома", каза тя. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Бюндхен каза още, че обича да прекарва времето си на открито, а в Маями това е възможно през по-голямата част от годината, което още повече й харесва. Също така й е много по-лесно да се пътува от и до Бразилия, така че сестрите й Патриша, Рафаела, Грациела, Габриела и Ракел могат да я посещават по-често. 

Децата й - Бенджамин и Вивиан, които споделя с Том Брейди - също се приспособяват бързо към новия си живот. По думите на Жизел, двамата се наслаждават на Маями, като дъщеря й обича конете и ездата, а в момента се фокусира и върху бразилското жиу-жицу. Двете дами също така се опитват да прекарват колкото се може повече време на открито и скачат заедно на големи тръмплини, които са поставили в задния си двор. "Обичаме да караме каяк, да практикуваме падъл борд и много други забавни активности", разказва още Жизел. 

Жизел Бюндхен блести в червено на първата си корица след развода

Златната Жизел Бюндхен с първа изява след развода

Жизел Бюндхен: Отказах се от кариерата в името на децата си

Бюндхен разкри и плановете си за лятото, които включват ваканция с децата в Бразилия. "Всяка една минута, която можем да прекараме със семейството, е чудесна, особено когато виждам красивата връзка, която децата ми развиват със своите братовчеди", казва моделката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

И макар звездата да обожава да посещава Коста Рика за седмица-две за почивка, тя разкри, че семейството е развило нова традиция - избиране на различна интернационална дестинация всяка година, за да може Вивиан и Бенджамин да научават по нещо за всяка култура

За още новини от света на модата, звездите и киното последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари