IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбогом, маратонки – обувките, които ще ги заменят тази пролет

10 март 2024 10 30

Подготовката за новия сезон започва сега

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Както се вижда от времето навън, зимата така и няма да дойде повече, така че е по-добре да започнем да мислим за пролетта. Макар новият сезон да не е настъпил официално, необичайно високите температури, липсата на сняг и постоянното слънце ни карат да се настроим за една по-цветна и изпълнена с живот вълна. 

Промяната на гардероба за различните сезони винаги е едно изтощително и трудоемко занимание, за което трябва да се подготвим физически и психически. Прибирането на дебелите пуловери, жилетки и панталони, складирането на ботуши и боти в големи кутии, които след това трудно намираме старото им място на съхранение. Всичко това изисква поне ден работа, но определено си заслужава да сме подготвени за новия сезон, отколкото да стоим всяка сутрин пред отворения гардероб и да не знаем кое къде се намира. 

Говорейки за обувки, тази пролет не бързайте да вадите маратонките от кутиите. На преден план излиза нова тенденция, която ще замени любимите ни модели и ще ни накара да променим начина си на обличане, а защо не и малко от основния стил. Време е да излезем от зоната на комфорт, експериментирайки с нещо ново, но не чак толкова екстравагантно, че да ни плаши. 

Въпреки че има много тенденции и естетика, които обикалят интернет пространството във всеки един момент от времето, скорошен фаворит на феновете, който трудно може да се игнорира, е balletcore. И по-конкретно, трайната тенденция, която включва носенето на пантофки. През 2023 година тази обувка се изкачи до върха на нашите модни списъци и оттогава ни държи в здрава хватка. Тази пролет, вместо да завързвате обичайните чифтове маратонки ден след ден, изящната и удобна обувка е безпроблемна и шикозна промяна. Но тук не говорим за обикновена пантофка, а за чифт Mary Jane

Въпреки че терминът е доста широко използван, ако имате нужда от бързо освежаване на паметта, обувките Mary Jane са тези, конструирани с каишка или две, или три, която се увива около крака. Кокетна и практична, обувката надхвърля своето време и се пренася в наши дни, за да се превърне в основна част от гардероба на всяка стилна дама. 

Тъй като пролетният сезон носи по-топло време и вдъхновението да напуснете дома и да правите почти всичко навън, няма по-добър момент за носенето на тази практична, но модерна обувка. В края на краищата, кой не иска да изглежда едновременно очарователно и шик, докато пие кафе, изпълнява задачи, кара колело или всякакви други дейности, в които се хвърляме след зимата, прекарана у дома?

Как да включите Mary Jane в стила си

С дънки и раирана блуза

Едно сериозно предимство на пантофката пред маратонката е, че тя доставя както удобство, така и стил. Като добавите тази обувка към стандартна комбинация от дънки и блуза, вие издигате облеклото си по малък, но осезаем начин. Добавянето на голяма чанта прави тоалета идеален за изпълняване на ежедневни задачи, карайки ви да се чувствате едновременно стилно и удобно.

С черна рокля и слънчеви очила

Черната рокля е един от онези артикули, които буквално никога няма да излязат от мода и които повечето от нас притежават в гардероба си. За разлика от минали години, сега обществото колективно е решило, че всъщност черното все още е страхотен цвят, дори когато е топло навън. Придружена от чифт шикозни очила, комбинацията между рокля и пантофки става още по-очарователна. 

С бродирана блуза и къси панталони

Бродираните блузи имат необичаен начин да капсулират пролетния сезон. Те са леки, романтични и много по-интересни от ежедневната тениска. Ако се чувствате вдъхновени да следвате атмосферата на френския шик тази пролет, бродирана блуза, комбинирана с Mary Jane, е печелившо дуо. Плетената чанта е класическа част от гардероба за по-топлото време и може да добави елемент на завършеност към ансамбъла. 

С дънки и риза

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cebotari Olga (@focaolga)

Комбинацията от дънки и риза с копчета е определението за приповдигнат ежедневен стил. Докато мокасините бяха нашата любима обувка за комплимент към тази формула на стил през последните сезони, пантофките Mary Jane придават излъчване на женственост.

С дънкова пола и бяла тениска

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J.Crew (@jcrew)

Дънковите поли и белите тениски са почитани от времето класики, които, когато се комбинират, лесно могат да бъдат наслоени, за да се приспособят към промените в температурата. Цветните чорапи добавят неочакван елемент към ансамбъла.

Пролетни обувки – сандалите на платформа ще са водеща тенденция

Обувки за пролетта – 4 водещи тенденции за сезона

С тренчкот

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Peyton (@tinapey)

Докато, разбира се, би било чудесно всеки пролетен ден да е слънчев и мек, реалността е, че фразата „априлски дъждове“ е измислена и се използва широко по много конкретна причина. Класическият тренчкот е много подходящ за споменатите априлски дъждове и е основен елемент от гардероба, който можете да използвате през цялата година. Пантофки в ярък цвят е смел избор, който ще добави малко повече женственост и забавление към целия тоалет. 

С рокля с яка

Когато слънцето изгрява и преминаваме от зима към пролет, за много от нас се оказва, че прибират зимните си палта и радостно изваждат роклите на преден план. Добрата новина е, че пантофките се съчетават идеално с почти всеки вид ежедневни и бизнес рокли. Роклята с яка в ярък цвят изглежда подходяща за сезона и пасва добре както в офиса, така и извън него. 

За още новини от света на модата и красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

pipinana1 ( преди 1 месец )