IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – седемте цвята, които ще доминират

17 март 2024 16 30

Какво да сложите в гардероба си

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След няколко месеца на кратки дни, ниски температури и сиво небе, пролетта има начин да вдъхнови много от нас активно да търсят промяна в темпото, когато става въпрос за обличане сутрин. Това време от годината ни кара да се чувстваме по-малко привлечени към неутралните и сиви цветове и вместо това да посягаме към нюанси, които ни осигуряват енергия по смел и целенасочен начин. 

Въпреки че няма нищо лошо в неутралните нюанси, пролетната комбинация от по-топло време, по-дълги дни и повишено излагане на ултравиолетови лъчи има тенденцията да ни отърси от зимния режим на хибернация и да ни вдъхнови да разширим границите на нашия личен стил. Това е особено вярно, когато става дума за цвят – атрибут, който до голяма степен оформя избора ни за облекло през всеки сезон. Зимата се основава по-скоро на избора на текстури, докато лятото е за по-впити силуети. Пролетта, от своя страна, се носи на крилете на цветовете. 

Тъй като вече станахме свидетели на пролетните колекции на водещите модни марки, няколко цветови тенденции се откъснаха от тълпата. Докато някои са точно това, което очакваме за топлите дни, има и такива, които ни изненадаха и със сигурност предизвикаха още повече интереса ни. 

Седем цвята за пролетта

Кадмиево червено

Не е тайна, че яркото, наситеночервено е цветът на нашето обожание от доста време. От обувки, аксесоари и дрехи до червило, което Мерилин Монро и Тейлър Суифт биха одобрили, цветът се появява навсякъде в ежедневните ни тоалети. Тази пролет яркото мараскино червено (описвано още като черешово или кардинално червено) се задържа в класациите. Включете се в тенденцията с яркочервено горнище или чифт шорти или панталони. Ако цветът е по-ярък от обичайното ви предпочитание за стил, изберете червена панделка за коса или чифт обувки, които ще придадат вълнение на вашето облекло. Червените маратонки, по-специално, се превърнаха в желания артикул на модните момичета по цял свят. 

Синя пудра

Пудровосиньото е един от основните цветове за тази година. Свеж и женствен, този оттенък винаги се свързва с детството и сладките роклички, в които родителите ни обличаха за празници и първите учебни дни. Разбира се, цветът е вдъхновен и от приказния свят, особено от „Пепеляшка“. От леки плетива до красиви рокли и привличащи вниманието обувки, не се притеснявайте да включите нюанса във всеки елемент от тоалета си тази пролет.

Люляк

Докато лавандулата беше основен цвят преди няколко години, нейният по-светъл братовчед, люлякът, пристъпва напред тази пролет. Верен на пастелното качество, което повечето от нас свързват с топлите дни, нюансът е чудесен за включване в гардероба ни за слънчевите сезони. Съчетайте люлякова пола или чифт панталон с неутрална горна част за семпла, шикозна визия. 

Сиво

Ако сте заклет привърженик на неутралните цветове, не се паникьосвайте – не е нужно да носите яркочервено или лилаво, за да сте в крак с модата тази пролет. Въпреки че може би не е първото нещо, което ви идва наум за пролетта, сивото е невероятно шикозен и лесен начин да съставите прекрасно облекло за офиса или среща. В онези дни, когато времето се чуди какво точно да ни предложи, вземете лека сива жилетка или дамско сако, които да облечете върху любимия си топ. За среща в офиса може да заложите на светлосив блейзър, който излъчва професионализъм и може лесно да се комбинира с по-ярки или по-екстравагантни аксесоари. 

Металик

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tin Vcb (@tinvcb)

Сигурно няма да ви изненадаме, като кажем, че металик цветовете няма да излязат скоро от мода. Любовта към лъскавото покритие продължава да расте и тази година. Докато среброто е предпочитаният металик в момента, златото също е подходящо и може да добави усещане за топлина във вашите пролетни ансамбли. Аксесоарите и обувките незабавно трансформират всяко облекло от скучно в привличащо вниманието, като и двете са достъпен начин да се потопите в тенденцията, ако не сте съвсем готови да се впуснете с главата надолу. 

Леопардовата щампа се завръща – как да я носите през 2024

„Съпруга на мафията“ – новата луксозна мода сред известните личности

Мода през 2024 – тенденциите, които ще определят годината

Бордо

Тук вече нещата стават интересни. Този мрачен, класически нюанс по-скоро се свързва с есента и зимата. Но тази година дизайнерите променят играта и използват наситеночервеното и за по-топлите дни. Причината – бордото е неопровержимо вечно и елегантно, като е подходящо както за ежедневието, така и за професионални срещи. Ако не знаете как да включите бордото във визията си, обувките са идеално допълнение към гардероба ви. Вземете чифт ботуши, пантофки или маратонки и комбинирайте с подходящ тоалет. 

Масленожълто

Масленожълтото се появи на сцената като задължителен цвят през изминалата есен и може би не е изненадващо, прави забележителна повторна поява след последните зимни месеци. Като невероятно мек, ненатрапчив нюанс, можете да изпробвате тенденцията като по същество третирате цвета като неутрален. Масленожълтите панталони се съчетават добре с различни горнища и обувки, а ежедневната рокля в този кремав нюанс може просто да бъде слънчевата добавка, която гардеробът ви иска след зимата. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари