IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – тенденциите за сезона

24 март 2024 16 30

Ето как да се подстрижете следващия път

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Наточете ножиците си, защото тази пролет нещата изглежда ще се скъсяват – и под това имаме предвид дължината на косата, тъй като бобовете във всякакви форми и размери са готови да продължат да доминират сред прическите. 

Според фризьорката Синтия Алварес, хората са все по-склонни да скъсяват кичурите си през пролетта. Именно тук се намесват и бобовете, които са толкова универсални, че всеки може да ги носи. Те могат да бъдат персонализирани, за да отговарят на формата на лицето ви. Това е стилът, който помага да превърнете една класическа прическа в своя собствена запазена марка. 

90-те години продължават да ни държат здраво в хватката си с френския маникюр, а стилистите предполагат, че това ще бъде допълнено от живите и раздвижени прически, както и накъсаното пикси – два много различни края на спектъра на стилизиране, но вдъхновени от най-горещите визии от модерното десетилетие. 

Пролетни прически – най-горещите тенденции за сезона

Бунтарско пикси

Готови ли сте за голяма промяна? Пиксито от дълго време е на радара ни, но през 2024 година се появява версия, която носи със себе си повече пънк и рок естетика. Острият, непокорен вариант е готов да привлече вниманието. Това не е прическа за хора със слаби сърца. Всеки, който е готов да промени живота си и да изрази себе си без думи, ще хареса стила. 

Тази смела прическа се основава на естествената структура на костите, придавайки дръзка, уверена атмосфера. Тя добавя дълбочина и измерение към лицето и е идеална за хора, които искат нещо с ниска поддръжка. Формата ще се адаптира лесно към всяко желание, тъй като е изрязана и подвижна. 

В салона кажете на своя фризьор за накъсана текстура, за да можете да я разрошите по ваш вкус. Добавете остър цвят за допълнително разнообразие или пък опитайте сладък пастел за забавно излъчване. Ако косата ви е вълнообразна, къдрава или навита, помолете да запазите малко повече от дължината, за да осигурите баланс и да избегнете прекомерното свиване. 

Прецизно пикси

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

За нещо по-прецизно, но все пак късо и сладко, изберете емблематичния стил на Хали Бери. Попитайте своя фризьор за къса, заострена прическа с детайлен дизайн на къдрици. Просто бъдете сигурни, че сте готови да прекарате повече време в салона, тъй като косата трябва да се подстригва на всеки четири седмици като по часовник, за да поддържате формата. За оформяне, използвайте мус, последван от спрей за защита от топлина. След това може да изправите или накъдрите кичурите в желания от вас стил.

Хидробоб

Подобно на момчешкия боб от 2023 година, хидробобът е андрогинен и адаптивен външен вид, който е пропит с блясък и влага, като е невероятно практичен за постигане. Формата може да бъде съобразена с формата на лицето и вида на косата ви, но се стремете към дължина между устните и средата на врата. Стилизирането прави тази прическа още по-жива и можете да проявите творчество с продуктите. Може да изпробвате хидратираща маска вместо гел, защото тя ще придаде полумокър вид на косата и ще ви позволи по-лесно да я оформите. Приберете кичурите зад едното или двете уши за по-елегантен вид. 

Асиметричен боб

Ако харесвате външния вид на късата коса, но искате също да можете да я приберете назад, изберете асиметричния боб. Тук имате допълнителна дължина отпред, която може да ви даде повече възможности за оформяне, отколкото при боб с дължина до брадичката. Ако имате фини кичури, стилът създава илюзията за повече дебелина и плътност. 

Ретро боб с бретон

Фризьорите обичат този ретро боб, казвайки, че е идеален за всеки, който харесва модата от 90-те, но все пак иска да живее и в наши дни. Кажете на стилиста си, че търсите ретро рошав боб с дължина до челюстта и бретон, като споменете, че искате обем и движение за стилизиране. Прическата има много остър разрез, но меки вътрешни слоеве. 

Въпреки че бретонът по-скоро се приема с елегантни кичури, тук той се съчетава по-добре с къдрици. Първо напръскайте косата с термозащита, след което използвайте средна до голяма кръгла четка, за да фиксирате тялото и къдриците в косата. В зависимост от вашия тип коса, може да се наложи да подсилите къдриците с желан топлинен инструмент. Срешете или оформете косата на място с пръсти, след което нанесете спрей за блясък. Нанесете малко количество крем за оформяне и го притиснете в косата, за да създадете още повече текстура. 

Русото не е модерно – всеки иска кафяви тонове в косата за пролетта

Идея за нова прическа – опитайте въздушно подстригване

Най-добрите прически за дълга коса са всичко друго, но не и скучни

Дълги слоеве от 90-те

Дългите, пищни пластове и бретоните тип перде или заметнати настрани, популярни в началото до средата на 90-те години, продължават да бъдат гореща тенденция и тази пролет. Стилът на Синди Крауфорд е чудесен пример тук. Можете много лесно да носите тази визия в зависимост от вашия стил – свободно пусната коса за повече обем или пък прибрана назад за забавен и интересен стил. Обемът ще бъде кралицата на този сезон. Слоевете могат да придадат обем на тънка фина коса или да балансират тежестта и да осигурят движение за гъста коса.

Слоевите подстригвания придават движение и текстура на косата, докато бретоните тип перде създават мек ефект на рамкиране на лицето. Този стил работи особено добре за хора с овални или сърцевидни лица. В салона поискайте подстригване на пластове с перде или страничен бретон. Можете също така да обсъдите желаната дължина и дали предпочитате фини или по-ясно изразени слоеве.

Бретон настрани

Ако жадувате за промяна, но не искате да се сбогувате и със сантиметър от скъпоценната си коса, започнете пролетта с гръм и трясък. Изберете бретон. Добавянето му е лесен начин да освежите визията си, като същевременно създавате напълно различно настроение, така че очаквайте да виждате бретони навсякъде. Всички форми и размери, с огромен акцент върху странично преметнатия бретон. Той създава силна форма около лицето, привличайки вниманието към скулите.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари