IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Уилям се впуска в борбата срещу COVID-19

31 март 2020 17 50

Той иска да се завърне като пилот на въздушна линейка

Снимка: БГНЕС

Принц Уилям иска да се включи в борбата срещу коронавируса. Внукът на кралица Елизабет II обмисля възможността да се завърне към пилотската си служба и да управлява въздушна линейка. По този начин той ще помогне на Националната здравна служба в Англия, където случаите на COVID-19 постоянно растат.

Преди дни стана ясно, че и самият принц Чарлз е с положителна проба за коронавирус, както и двама служители от свитата на Елизабет II. Кралицата и съпругът ѝ, принц Филип, са изолирани в Шотландия и засега се чувстват добре.

Принц Уилям беше пилот на въздушна линейка в продължение на две години. Той преустанови службата си през 2017 година, за да се заеме с кралските си задължения. Според британските издания, именно отговорностите към двореца може да попречат на Уилям да осъществи желанието си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

Източници обаче твърдят, че принцът ще направи всичко възможно, за да помогне на Националната здравна служба. „Той много добре знае през какво преминава страната и иска да помогне“, казват близки до кралското семейство. Желанието на Уилям още повече се засилило след диагнозата на баща му.

Самият Уилям сподели по-рано през месеца, че пилотирането на въздушна линейка му липсва.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари