IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцесата на Бутан се венча тайно

3 ноември 2020 14 40

Още една кралска сватба по време на пандемия

БГНЕС

Още една тайна кралска сватба по време на пандемия. След като принцеса Беатрис и Едуардо Мапели Моци направиха скромна частна церемония във Великобритания, в далечен Бутан също имат повод за наздравици. Заради разпространението на коронавируса, принцеса Еуфелма Чоден Вангчук каза „Да“ на своя избраник Дашо Тинлай Норбу, но без пищна церемония и всенародно веселие. 

27-годишната красавица е дъщеря на бившия крал Джигме Синге Вангчук и полусестра на настоящия – Джигме Хесар Намгиал Вангчук. От своя страна, младоженецът, който е по-голям от нея само с една година, е по-малък брат на кралица Джетсун Пема.  

Сватбената церемония се е състояла на 29 октомври в двореца Деченчолинг в Тимпху, но при изключителни предпазни мерки. На нея са присъствали само тесен кръг хора от семействата на двамата влюбени. 

От пресцентъра на кралския двор в Бутан споделиха първи снимки на младоженците, с които съобщиха за тайната сватба. 

„Двойката получи благословия от Негово Величество Краля и Негово Светейшество Дже Хенпо“, пише в профила на крал Джигме. 

Принцеса Еуфелма е завършила специалност „Социология“ в Джорджтаунския университет през 2016 г. Тя е председател на Параолимпийския комитет на Бутан, също така представлява страната на много събития в международен план, като популяризира успехите на спортистите с увреждания през последните няколко години. От своя страна Дашо, който вече ѝ е законен съпруг е завършил в Делхи, като в момента работи като пилот за голяма авиокомпания. 

Освен изминалата тайна сватба, кралското семейство отбеляза и 12-годишнината от коронацията на краля, която е на 1 ноември и е голям празник за Бутан. По този повод бяха качени нови снимки на двамата сина на крал Джигме и кралица Джетсун. На една от тях 4-годишният батко, наречен още Принц на драконите, държи по-малкия си брат. Друг кадър пък показва двете момченца с тяхната невероятно красива майка. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари