IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Снимат филм за шведското кралско семейство, подобен на „Короната“

8 февруари 2021 17 50

В него ще видим как младият Карл Густав се възкачва на трона

БГНЕС

След големия успех на сериала „Короната“, започват снимките на подобен, но за шведското кралско семейство. Това съобщава списание People и уточнява, че проектът е на телевизия TV4 и стрийминг услугата C More.

Новият сериал ще разгледа живота на крал Карл Густав XVI – от неговото детство, управлението на страната и възкачването му на трона през 1973 г., когато е едва на 27-годишна възраст.

„Никога не съм бил фен на монархията, но си спомням, че прочетох шест или седем страници от сценария, докато пътувах със самолет. Докато четях тези страници, започнах да плача, защото беше толкова силно“, казва Жозефин Тенгблад, ръководител на отдел „Драма“ в TV4, цитиран от Variety.

За да може сериалът да е максимално правдив, Аса Ланц, който е съавтор на новата поредица, започва да изследва живота на шведския крал преди няколко години.

крал Карл

БГНЕС

„И други крале и кралици са оказали влияние върху световните събития. Историята на нашия крал е нещо различно. Не толкова подчертана в международен план, но поне толкова драматична и завладяваща“, обяснява той.

Кралското семейство вече е запознато с кинопроекта и няма нищо против той да се осъществи.

„Той е планиран като драматичен документален филм. За него е важно да е възможно най-близо до истината и фактите да бъдат представени правилно. Що се отнася до драматизираната част от поредицата, тя, разбира се, се основава на артистична свобода, нещо, върху което ние нямаме контрол“, се казва в официално изявление на пресцентъра на кралския двор.

Крал Карл Густав има три деца – престолонаследницата Виктория (43 години), принц Карл Филип (41 години) и принцеса Мадлен (38 години), които вече имат свои семейства.

След британското кралско семейство, което очаква с нетърпение бебето на принцеса Юджийн и Джак Брусбанк, шведското също ще изпита подобни емоции. Принц Карл Филип и съпругата му – принцеса София, ще си имат трето дете, пола на което все още пазят в тайна. Двамата вече са родители на двама синове.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари