IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нападнаха Кайли Дженър заради благотворителна акция

24 март 2021 14 40

Потребители в интернет я критикуват, че не дава достатъчно пари за служителите си

Снимка: Getty

Кайли Дженър, най-високоплатената звезда за 2020 година, попадна в окото на бурята през последните няколко дни. През уикенда тя насърчи феновете си да дарят средства за лечението на един от гримьорите ѝ, което вместо да ѝ донесе позитивни реакции, я превърна в най-мразения човек в интернет.

През уикенда риалити звездата сподели историята на гримьора Самюел Рауда, който е пострадал при инцидент и се е наложило да премине през тежка операция. Това увеличило сериозно медицинските разходи, които били непосилни за семейството му. Затова близките на Рауда създали благотворителна сметка в платформата GoFundMe, като се надяват всеки, който има възможност, да им помогне.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie ? (@kyliejenner)

В набирането на средства се включи и Дженър, но благотворителната ѝ акция се обърна срещу нея. „Нека Господ бди над теб, Самюел. Нека всеки да каже молитва за Сам, който пострада при инцидент през уикенда. Плъзнете нагоре, за да посетите благотворителната му страница“, написа Кайли в социалните мрежи.

Молбата за фенско дарение обаче не мина по очакванията на звездата. Вместо да бъде поздравена за делото си, тя получи критики от потребителите в социалните мрежи. Те я обвиниха, че е лицемерна и не се грижи за служителите си. Хората заявиха, че Кайли съвсем спокойно може да плати всички медицински разходи и да помогне на семейството, без да се вдига много шум.

Много потребители посочиха факта, че Дженър е спечелила 590 млн. долара само за миналата година и постоянно се хвали с дизайнерските си рокли и чанти, като дори купува скъпи аксесоари и на 3-годишната си дъщеря Сторми. Според благотворителната страница на Самюел, звездата е дарила 5000 долара, но това не умилостиви критиците.

„Кайли Дженър участва в създаването на благотворителна акция за свой служител и дарява само 5000 долара, макар че е милиардерка? Моля ви. Алчността на семейство Кардашян вече няма граници“, пише един потребител, а друг добавя, че 3-годишната дъщеря на Кайли има чанти от луксозни марки като Hermes, Chanel и Louis Vuitton.

Само няколко дни, след като към Кайли заваляха стотици критики, тя отговори в социалните мрежи. Звездата заяви, че Самюел вече не е неин служител и тя е разбрала за инцидента чрез сегашния си гримьор. „Не знам как всичко това се извъртя по този начин. Всеки, който ме познава, знае, че всяко мое действие идва от сърцето и се опитвам да бъда от помощ на всеки. Нека всички останем позитивни и се молим за Сам и семейството му“, пише Кайли в Instagram.

Първоначалната цел на семейството е била събирането на 10 хиляди долара, но след допълнителните операции и болнични грижи, сумата е стигнала до 120 хиляди. Само за няколко дни в благотворителната сметка на Самюел бяха събрани 100 000 долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари