IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Филип не успял да види новите си правнуци

12 април 2021 17 40

И двете момченца са кръстени на него

БГНЕС

Принц Филип не успял да види на живо новите си правнуци. Заради влошеното му здраве, а и заради това, че принцеса Юджийн и Зара Тиндъл родиха съвсем наскоро, той така и не се срещнал с тях преди да почине.

Двете братовчедки станаха майки на момченца и почетоха херцога на Единбург, като кръстиха децата си на него. Единият носи имената Август Филип Хоук Бруксбанк, а другият – Лукас Филип Тиндъл.

През годините съпругът на Елизабет Втора често е напътствал по-млади членове на семейството и най-вероятно, ако имаше тази възможност, то би дал добри съвети на двете момченца.

Принцеса Юджийн и Август

Внучката на английската кралица се венча през октомври 2018 г., като през февруари 2020-а стана майка за първи път. Тогава дядо ѝ прекара известно време в лондонската болница „Сейнт Бартоломю“, където му бе направена сърдечна операция.

Разказвайки за отношенията си с принц Филип пред ITV, Юджийн го описва като опората на семейството.

Източник: БГНЕС

„Мисля, че дядо е невероятен. Той наистина е силен и верен на принципите си“, казва тя в документален филм за семейството през 2016-а, като изтъква колко важна роля има той за баба ѝ и всички останали в кралския двор.

Макар да не успя да се запознае със сина ѝ, принц Филип присъства на нейната сватба, както и на сестра ѝ Беатрис, като последната се смята за малкото му публични изяви по време на пандемията миналата година.

принц Филип,

БГНЕС

Зара Тиндъл и Лукас

Момченцето е последното бебе, проплакало в семейството на Елизабет Втора. То няма още месец, раждайки се на 24 март.

Синът на Зара и съпругът ѝ Майк Тиндъл (бивш ръгбист), е правнуче номер 10 за кралицата и херцога на Единбург. Второто му име е Филип, като то има две по-големи сестри – Миа и Лана.

След близо месец престой в болницата, покойният съпруг на Нейно Величество се разведрил от факта, че още едно дете е кръстено на него.

Принц Филип ще бъде погребан на 17 април, като поклонението ще бъде в катедралата „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор. Преди да издъхне, той пожелал то да бъде в тесен семеен кръг. Освен това, заради ограничителните мерки, на церемонията ще присъстват само 30 души, сред които неговите деца, внуци и други близки.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари