IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцовете Уилям и Хари няма да вървят един до друг на погребението на дядо си

16 април 2021 17 50

От Бъкингамския дворец заявиха, че това не е признак на разрив в отношенията

Снимка: БГНЕС

На 17 април Великобритания и кралското семейство ще си вземат последно сбогом с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет II почина преди седмица на 99-годишна възраст. За тъжната церемония принц Хари долетя от Америка, като това беше първата му среща с роднините след интервюто пред Опра Уинфри.

Именно разговорът с телевизионната водеща нажежи още повече обстановката в кралското семейство, след като Хари и Меган Маркъл заявиха, че роднините им са се притеснявали от цвета на кожата на Арчи, а принцът призна, че баща му Чарлз не е говорил с него от година. Двамата са комуникирали само чрез изпращането на писма, от които става ясно, че кралското семейство оставя без финансова помощ Хари, като лишава и семейството му от частна охрана.

Хари и

Снимка: Getty

Интервюто зачекна темата и за отношенията между Хари и Уилям, като по-малкият син на Даяна заяви, че в момента двамата се намират на различни пътища и скоро не са говорили. Херцогът на Кеймбридж отговори няколко дни по-късно, като заяви, че семейството му не е расистко и съвсем скоро ще се свърже с брат си. Всички смятаха, че връзката между двамата ще се подобри, но това явно няма да стане скоро.

От Бъкингамския дворец заявиха, че Уилям и Хари няма да вървят един до друг по време на погребението на принц Филип. За да изпратят ковчега до гробището между тях ще бъде принц Питър Филипс – синът на принцеса Ан. След това, по пътя към църквата, братята отново ще бъдат разделени, този път принц Уилям и принц Питър ще вървят отпред, а Хари ще бъде зад тях. До него ще бъде Дейвид Армстронг-Джоунс – синът на принцеса Маргарет и Антъни Армстронг-Джоунс.

От двореца побързаха да успокоят страстите и споделиха, че подредбата на погребението няма нищо общо със ситуацията в семейството. „Това е погребение и няма да позволим да бъдем въвлечени в каквато и да е било драма. Детайлите са направени по молба на Нейно Величество“, се казва в официалното съобщение.

принц Чарлз

Снимка: БГНЕС

Заради продължаващата пандемия, погребението ще бъде направено в тесен семеен кръг, като от кралското семейство молят гражданите да не се струпват пред двореца, а да тъгуват у дома.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари