IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елън Дедженеръс спира шоуто си след 19 сезона

13 май 2021 17 50

През последната година лоши рейтинги и скандали бяха свързани с името на водещата

Снимка: Getty

Елън Дедженеръс спира известното си шоу след 18 години в ефир.

На 12 май известната водеща обяви, че едноименното ѝ предаване ще приключи след излъчването на 19-ия си сезон. В официално изявление до Hollywood Reporter, Елън казва, че вече не усеща шоуто като предизвикателство и затова е време да продължи напред. „Мислех да приключа още след 16-и сезон, но тогава от компанията искаха да подпиша договор за още четири години. Предложих да подпиша само за една, но те не се съгласиха и затова направихме компромис за три години и още тогава знаех, че след това няма да правя повече предавания“, пише Елън. Добавя, че всеки около нея е искал тя да стигне до кръгло число и да направи 20-и сезон, но тя не е била на това мнение.

За слизане от екрана се заговори още през 2018 година, когато Дедженеръс дава интервю пред New York Times. По това време тя обясни, че идеята е дошла от брат ѝ Ванс, като е била подкрепена и от съпругата ѝ Порша де Роси. „Мисля, че тя е брилянтна актриса и стендъп комик, която не се нуждае само от това шоу, за да докаже креативността си... Има толкова много други проекти, които може да опита“, казва Порша пред изданието.

В същото интервю Елън е попитана относно слухове, че е зла и груба с екипа си. Водещата категорично отрече и заяви, че ако някой вътрешен човек го е казал, значи лъже. „В първия ден, когато стъпих на снимачната площадка заявих, че искам всеки тук да е щастлив и да се гордее с мястото, в което работи. Ако не усещаш тези чувства, значи не си за тук“, допълва тя. Едно от правилата е било, че никой не трябва да повишава глас на другия и всеки трябва да бъде благодарен за позицията си.

Две години по-късно обаче шоуто се превръща в център на вътрешно разследване, което цели да установи дали екипът не работи в токсична среда. Самата Елън обаче никога не е била обвинявана в тормоз или непристойно поведение, като повечето твърдения са насочени към нейни продуценти и режисьори. Въпреки че името ѝ не се споменава, тя решава да изпрати писмо до целия екип, в което изразява разочарованието си от това, което е научила.

„Още в първия ден казах, че искам това място да е изпълнено с щастие и всеки тук ще бъде третиран с уважение и няма да му се повишава тон. Очевидно нещо се е променило и аз съм разочарована, че първоначалните правила са се променили“, пише водещата. Допълва, че шоуто е на нейно име и тя е отговорна за всичко, което се случва зад и на сцената.

Малко по-късно един от продуцентите потвърди, че няколко промени са били направени и обеща, че скандалът няма да попречи на Елън да води шоуто. „Никой няма да слиза от екран“, написа той в Туитър през месец август. Предаването започна отново през септември, но загуби повече от милион зрители. Според някои източници, именно лошият рейтинг и скандалите с токсичната работна среда са основната причина за слизането от екран.

„Шоуто на Елън Дедженеръс“ започва през 2003 година и веднага се превръща в хит, като през годините успява да спечели цели 64 награди „Еми“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари