IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари: Отглеждането на две деца си е предизвикателство

1 юли 2021 17 50

Синът на принцеса Даяна се срещна с носителите на специална награда

Снимка: Getty

Принц Хари продължава да подкрепя организации във Великобритания, които са близки до сърцето му.

На 30 юни, ден преди откриването на статуята в чест на принцеса Даяна, херцогът на Съсекс изненада носителите на наградите WellChild, раздавайки им сертификати по време на частно градинско парти в Лондон. Събитието беше организирано от WellChild – благотворителна инициатива във Великобритания, която подкрепя деца и младежи, които живеят със сериозни заболявания и им осигурява грижа у дома възможно най-дълго. Целта е да се избегне престоят в болница от страна на децата, младежите и техните родители.

Наградите бяха раздадени в следните категории – Вдъхновяващо дете и младеж, Вдъхновяващ доктор, Невероятен здравен професионалист и доброволец, и най-грижовен младеж. Според прессъобщението, Хари е поздравил победителите по време на раздаването на награди и е говорил с тях за изминалата година и половина и как тя се е отразила на децата и техните семейства.

„Откакто станах патрон на WellChild през 2007 година, тази организация и хората в нея заеха специално място в сърцето ми. По това време не бях баща, но историите на тези деца и техните родители ме докоснаха. Не ми трябваше да бъда баща, за да почувствам каква невероятна работа вършат те. Сега, като баща на две деца, се чувствам още по-свързан, вдъхновен и впечатлен от силата на тези семейства, които побеждават всякакви предизвикателства с подкрепата на WellChild“, казал Хари пред присъстващите.

Той допълнил, че здравето на децата ни се е превърнало в още по-голям приоритет през последната година. „И през това време WellChild даде пример за това как да реагираме и как да се грижим един за друг. Не мога да бъда по-горд да бъда тук, да се срещна с тазгодишните победители, да благодаря на лекарите и сестрите за цялата им работа и да поздравя тези невероятни семейства“, завършил принцът.

Освен Хари, на наградите присъствали и Ед Шийран, Рони Уд, Ан-Мари, Аманда Холдън, Алекс Причард и Аби Куинен. Именно пред Шийран принцът говорил и за живота си в Америка и как се справя с отглеждането на две деца. Само преди няколко седмици Хари и Меган Маркъл посрещнаха дъщеря, която кръстиха Лилибет Даяна. “Възпитанието на две деца си е голямо предизвикателство“, признал той. Малко по-късно Хари е говорил с друг гост, на когото е споделил малко повече детайли за новия си живот. “Засега сме късметлии. Лили е много спокойна и изглежда щастлива да седи докато Арчи тича като луд из къщата“.

Въпреки натоварения си семеен график, Хари трябваше да се завърне във Великобритания за откриването на статуята в чест на принцеса Даяна. Събитието ще се състои днес, на 1 юли, когато принцесата щеше да навърши 60 години. Според списание People, принцът е трябвало да прекара пет дни в изолация, за да бъде сигурно, че не е заразен с коронавирус.

На 28 юни той се появи виртуално по време на церемония по раздаване на награди в чест на принцеса Даяна на младежи, които са впечатлили със своята филантропска дейност. “Искам да ви благодаря за това, че сте част от този важен момент и че сте в такава полза на общността. За мен е чест да отбележа работата ви, отдадеността ви към промяната и важната роля, която сте приели като представители на новото поколение“, заявил принцът.

Той допълнил, че майка му със сигурност би се гордяла с младите хора, които стоят пред него. „Мама вярваше, че младите хора имат силата да променят света. Тя вярваше във вашата сила, защото я виждаше всеки ден в лицата на младежи като вас, тя беше свидетел на безкраен ентусиазъм и страст и аз оттогава виждам същите неща“.

На 1 юли принц Хари ще се събере с принц Уилям, за да открият статуя в памет на принцеса Даяна. Тя ще бъде поставена в градината на замъка Кенсингтън, където хора от целия свят ще имат възможност да я посетят и да си спомнят за покойната принцеса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари