IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първа победа за Бритни: Получи право да си назначи адвокат

15 юли 2021 14 50

Досега правният й защитник действаше без нейно одобрение

Снимка: Getty

Бритни Спиърс се сдоби с малка победа в съда по време на битката си за свобода.

Съдията в Лос Анджелис реши, че 39-годишната носителка на „Грами“ има право да назначи свой собствен адвокат, който да я защитава в делото за прекратяване на настойничеството. Досега Спиърс беше представлявана от Сам Инхам, който обаче е бил назначен без нейното съгласие и дори е получавал повече пари, отколкото тя е можела да харчи на седмица. На 6 юли адвокатът поиска да напусне и желанието му беше изпълнено.

По време на изслушването на 14 юли Бритни помоли съдия Бренда Пени за разрешение да наеме федералния прокурор Матю Реонгарт като свой частен адвокат. Молбата беше одобрена, а напускането на Сам беше потвърдено. Според The New York Times, Матю се е превърнал в доста известен адвокат в холивудските среди, като е работил за звезди като Шон Пен и Стивън Спилбърг.

На 23 юни, когато Спиърс за първи път проговори за настойничеството си, тя заяви, че заедно със Сам развиват защита, но все пак иска да наеме свой собствен адвокат, който да ѝ помогне да прекрати влиянието на баща й. „Всъщност не съм имала възможността сама да избирам адвоката си. И бих искала да имам тази възможност“, казва изпълнителката. На 6 юли майка ѝ – Лин Спиърс – направи петиция, в която иска от съдията да позволи на Бритни да си наеме свой защитник, твърдейки че това е първата стъпка към свободата.

По време на изслушването си в сряда, 14 юли, Спиърс през сълзи е заявила, че се страхува от баща си Джейми Спиърс. „Тук съм, за да се отърва от баща си и да го обвиня в насилствено настойничество. Това настойничество позволи на баща ми да разруши живота ми“, казала изпълнителката. Ситуацията може скоро да се промени, тъй като новият адвокат Матю Реонгарт вече е взел нещата в свои ръце. Той заяви, че ще подаде петиция, в която да изиска Джейми да бъде премахнат от настойничеството и самият договор да бъде развален.

Изслушването в сряда също зачекна и отказването от настойничеството на компанията Bessemer Trust. На 1 юли те се оттеглиха от договора, защото искат да уважат желанието на Бритни. Съдията одобри това решение и Bessemer Trust вече нямат влияние и контрол над Спиърс.

Няколко часа след победата Бритни изрази радостта си в социалните мрежи. В Instagram тя публикува снимка на конен ездач и жена, която прави „циганско колело“ на тревата. „Всичко се нарежда, хора... всичко се нарежда. Вече съм с ново представителство от днес. Чувствам се благодарна и благословена. Благодаря на всички фенове, които ме подкрепиха... Нямате си идея какво значи това за мен!!! Бог да ви благослови!“, написа звездата.

Допълни, че празнува победата си с конна езда и акробатични упражнения. Съобщението беше завършено с хаштага „Free Britney“, който се превърна в изключително популярен сред феновете, които дълго време смятаха, че има нещо нередно с любимката им. Освен почитатели, имаше и звезди, които поздравиха Бритни за победата. Сред тях беше и Ариана Гранде, която написа, че колежката ѝ е много обичана и подкрепяна от целия свят.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари