IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джесика Алба: С дъщеря ми ходим на терапия, за да подобрим начина си на общуване

29 юли 2021 09 00

Ето какво е научила актрисата от сесиите си

Снимка: БГНЕС

Джесика Алба реши да проговори за съвместната терапия, която посещава с дъщеря си.

В нов епизод от поредицата Befor, During & After Baby на Катрин Шварценегер актрисата заяви, че от дълго време се опитва да научи всяко едно от трите си деца да се чувства като индивидуална личност. Алба е майка на 13-годишната Онър, 9-годишната Хевън и 3-годишния Хейс, които споделя със съпруга си Кеш Уорън.

Звездата разказа, че като малка не е имала право да седи на масата с възрастните и никога не е могла да изказва собственото си мнение, ако не я питат. „По-скоро искат да не им се пречкаш пред очите и да правиш това, което ти се казва“, споделя Алба за родителите си. Постепенно обаче тя разбира, че възпитанието на децата се е променило и те искат да бъдат забелязвани и чути и да бъдат приемани като равни личности. „Според мен, те рано започват да развиват характер и свое мнение, които трябва да бъдат разбрани“, споделя още Джесика.

Затова тя започнала да разбира и да уважава границите, които децата поставят и да вижда всяко едно от тях като отделна личност. Алба разкрива, че е започнала да ходи на терапия заедно с най-голямата си дъщеря преди две години, за да поработят върху комуникационните бариери между майка и дете. „С моята 13-годишна дъщеря ми е трудно да не се държа като с дете. Искам завинаги да си остане моето бебче“, разказва тя пред Катрин. Когато Онър е била на 11 години, тя е била заведена на терапия, в която да бъде по-добре разбрана от майка си.

„Смятам, че връзката с родителите ми наистина е пострадала, защото те не са знаели как да комуникират с мен и как е трябвало да ме възпитават. Не исках това да се случи с мен и Онър и затова отидохме на терапия“

Според Алба, дъщеря ѝ се е почувствала достатъчно силна, за да сподели своето мнение по време на терапията. „Тя имаше възможност да каже това, което мисли и да ми разкрие какво харесва и какво не в моя подход на възпитание“. Едно от нещата, за които са говорили, е бил начинът, по който Джесика да наказва дъщеря си при грешка или нарушаване на правилата. Според Онър, правилният начин е чрез градивна критика, която ще я насочи в правилната посока, а няма да накърни достойнството ѝ.

Освен като строга майка Онър иска да вижда Джесика и като човек, който обръща внимание на децата си. „Трябва да прекарваш повече време с мен без присъствието на други хора. Искам да разделяш едната от другата си дъщеря и да ме третираш като отделна личност“, е казало 13-годишното момиче.

Съветът на терапевта е бил Алба да прекарва по 30 минути на седмица поотделно с всяко от трите си деца, като те изберат какво да правят през това време. Актрисата заяви, че вече е направила подобен график и няма търпение да види какво ще се случи.

През юни Джесика отбеляза 13-ия рожден ден на Онър, споделяйки мило съобщение в Instagram. „Моята тийнейджърка! Това е 13! Онър – да, вече си по-висока от мен, което обичаш да ми напомняш. Но имаш сърце от злато, изпълнено с милосърдие, ти си умна, забавна и мила... ужасно се гордея с теб“, написа щастливата майка. Допълни, че винаги като погледне дъщеря си очите ѝ се пълнят със сълзи, но те са от радост и любов.

„Да ме избереш да бъда твоя майка е най-прекрасният подарък в моя живот. Надявам се тийнейджърските ти години да са това, за което мечтаеш и дори още по-добри. Помни да се наслаждаваш на всеки момент“, завърши актрисата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари