IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралят и кралицата на Бутан празнуват годишнина през октомври

7 октомври 2021 10 50

Джигме Хесар и Джетсун Пема показаха порасналите си синове

БГНЕС

Кралят и кралицата на Бутан празнуват 10 години от тяхното бракосъчетание. Ето защо, за тях и роднините им, месец октомври е по-специален. По този повод „Уилям и Кейт на Хималаите“, както често ги наричат, споделиха нов семеен портрет. На него може да видим порасналите синове на двойката.

„През октомври 2021 г. Негово Величество Кралят отново е на турне, този път на Изток, вдъхновявайки множеството младежи, които градят история в тези пандемични времена. Това е специален октомври – този месец отбелязваме 10 светли години от Кралската сватба“, съобщиха от пресслужбата на кралското семейство и споделиха един кадър от новата фотосесия на Джигме Хесар Намгиал Вангчук и Джетсун Пема.

На снимката кралят и кралицата позират заедно със синовете си – наследникът на трона Джигме Намгиал и по-малкият му брат Джигме Угиен Вангчук.

„Ние сме вдъхновени от нашия крал и кралица, чийто единствен стремеж е благосъстоянието на жителите на Бутан. Нашата вечна любов към Техни Величества ни дава сили да изпълним този стремеж. Ако днес Бутан е изключение в света, то това се дължи именно на това“, пишат още от кралския двор и добавят, че кралската двойка е олицетворение на състрадателността, лидерството и благодарността на народа им е огромна.

Според официалното съобщение по повод годишнината, в момента Бутан гледа назад с благодарност, но и напред в бъдещето – с надежда за по-добри времена.

Крал Джигме Хесар (41), който е с 10 години по-възрастен от кралица Джетсун Пема (31), се ожениха на 13 октомври 2011 г. – същата година, в която брак сключиха и принц Уилям и Кейт във Великобритания. Пет години след това, двамата стават родители на малкия Джигме Намгиал, а миналата година, точно в разгара на пандемията, проплаква и вторият им син.

Кралят и кралицата на драконите, както ги познават в Бутан, често са сравнявани с по-големия син на принц Чарлз и неговата съпруга Кейт Мидълтън, с които имат сходни интереси в монархиите. Освен че узаконяват връзката си по едно и също време с тях, двамата са завършили висшето си образование в Англия. Докато Джетсун Пема учи международни отношения, психология и история на изкуството в университет „Регент“ в Лондон, нейният бъдещ съпруг завършва университета в Оксфорд.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари