IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на принцеса Беатрис зае мястото си в линията по наследство на кралския трон

22 октомври 2021 17 40

От Бъкингамския дворец се забавиха с обновяването

БГНЕС

Дъщерята на принцеса Беатрис вече официално зае своето място в линията по наследство на кралския трон. Това съобщават медиите във Великобритания, посочвайки, че от Бъкингамския дворец са се забавили с обновяването на информацията за нея на официалния уебсайт на семейството.

Момиченцето, което бе кръстено Сиена Елизабет Мапели Моци, се роди на 18 септември тази година и е 12-тата правнучка на английската кралица. На нея ѝ отреждат 11-то място по наследяване, точно след нейната майка.

С появата на бял свят на момиченцето, нейната леля Юджийн, както и всички членове на кралската фамилия зад нея, се нареждат по-надолу в списъка.

Списание People пише, че на пресслужбата на кралицата, която поддържа страницата Royal.UK, ѝ трябват близо пет седмици, за да впише промяната в семейството на принцеса Беатрис и Едоардо Мапели Моци. Но добавя, че въпросното забавяне е съвсем нормално и дава пример с Меган Маркъл и принц Хари. След като се роди второто им дете – малката Лилибет Даяна, която няма да носи титла, минаха цели седем седмици, преди да сложат името ѝ в линията на наследство. Междувременно, когато принцеса Юджийн се сдоби със син – Август, минаха два месеца и тогава той получи своето място.

Юджийн и

БГНЕС

Ще има ли титла момиченцето?

В началото на октомври принцеса Беатрис и съпругът ѝ обявиха как са кръстили бебето. Тогава стана ясно, че то няма да носи кралска титла. Въпреки това, Едоардо Мапели Моци е роден в семейство, което се причислява към италианската аристокрация. Затова след втория му брак, внучката на Елизабет Втора бе обявена за „контеса“ и „nobile donna“.

Не е изключено граф Алесандро Мапели Моци (таткото на Едуардо), да даде титла на своята внучка. Синът му или детето му, могат да наследят и вила „Мапели Моци“ (от 18-ти век) в Северна Италия.

„Едоардо е единственият потомък от мъжки пол, който пренася семейството в следващото поколение“, казва по-рано графът пред Daily Mail. С това той намекна, че всяко едно от децата им може да бъде „благородна дона“ или граф в зависимост от пола си.

До момента принцеса Беатрис не е показвала бебето на публично място, нито в социалните мрежи. Когато обявиха името му, тя сподели снимка на отпечатъците на крачетата му.

Кралската двойка е заснета на няколко пъти да се разхожда с количката, заедно с приятели, но тогава лицето на момиченцето не се вижда.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари