IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дакота Джонсън: Хичкок провали кариерата на баба ми, защото не искаше да спи с него

16 ноември 2021 17 40

Според актрисата, той е тероризирал Типи Хедрен

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дакота Джонсън говори открито за баба си Типи Хедрен и работата ѝ в Холивуд.

Актрисата от „50 нюанса сиво“ даде интервю за подкаста Awards Chatter на Hollywood Reporter, където каза, че Хедрен – майката на Мелани Грифит – я е окуражавала да започне кариера в Холивуд, въпреки тормоза, който е изпитала в индустрията. „Тя винаги е била много честна и категорична по темата за отстояването на себе си. Точно това и правеше. Алфред Хичкок провали кариерата ѝ, защото тя не искаше да спи с него, и той я тероризираше. Никога обаче не беше подведен под отговорност“, казва Джонсън.

Типи Хедрен работи с режисьора Алфред Хичкок по филма The Birds от 1963 година, както и по Marnie годин по-късно. В своята автобиография, публикувана през 2016 година, 91-годишната актриса пише, че е била сексуално насилена от Хичкок няколко пъти по време на снимките и на двата филма.

Дакота Джонсън

Дакота Джонсън и Типи Хедрен. Снимка: Getty Images

„Абсолютно неприемливо е хората с власт да използват влиянието си върху хора в по-уязвима позиция, независимо за коя индустрия говорим. Трудно ми е да говоря за това, защото тя ми е баба. Не искаш да си представяш как някой се възползва от баба ти“, продължава Дакота, като емоциите могат да се чуят в гласа ѝ. Актрисата казва, че се гордее с баба си, която се е опълчила на Хичкок и не се е примирила с насилието.

Хедрен си спомня за работата си с Хичкок, който умира през 1980 година, в своята автобиография. Тя пише, че режисьорът минал покрай дома ѝ множество пъти, а по време на снимките на The Birds я е помолил да го докосне. Актрисата също така твърди, че Алфред се опитал насилствено да я целуне на задната седалка на лимузина. „Това беше ужасен, ужасен момент“, пише тя в книгата си.

Типи допълва, че не казала на никого за нападението, защото сексуалното посегателство и тормозът не са съществували като термини през 60-те години на миналия век. Тя казва, че нещата ескалирали, когато работила с Хичкок по филма Marnie. Тогава режисьорът влязъл в гримьорната ѝ и сложил ръце върху тялото ѝ.

Дакота Джонсън,

Дакота Джонсън, Типи Хедрен, Мелани Грифит и Стела Бандерас. Снимка: Getty Images

След това Хедрен се появява във филми като I Heart Huckabees, Citizen Ruth, I Woke Up Early the Day I Died и телевизионния сериал Cougar Town. През май 2020 година Дакота Джонсън разкрива, че баба ѝ живяла с тигри и лъвове в дома си. „Тя имаше 13 или 14. Бяха около 60 котки, а сега са само няколко“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари