IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сиара и децата ѝ насърчават ваксинацията заедно с Джил Байдън

19 ноември 2021 09 00

Според официално съобщение, изпълнителката и трите ѝ деца ще говорят за важността от имунизация

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Сиара и цялото ѝ семейство посетиха Белия дом с важна мисия.

36-годишната изпълнителка и трите ѝ деца – 4-годишната Сиена, 7-годишният Фючъри 1-годишният Уин - влязоха в най-известната сграда във Вашингтон, за да промотират ваксинацията на деца между 5 и 11 години. Там семейството се срещна с първата дама Джил Байдън и педиатъра д-р Хина Талиб, за да обсъдят важността на ваксинацията на деца в тази определена възрастова група. През октомври Центърът за превенция на болестите в САЩ одобри ваксината на Пфайзер-БионТех срещу коронавируса да бъде използвана в спешни случаи на деца на възраст между 5 и 11 години, за да им помогне да победят болестта.

„Тя много искаше да участва във ваксинацията и беше особено заинтригувана от насърчаването на ваксиниране на деца“, казват от Белия дом за Сиара. Допълват, че екипа на президента винаги търси такива граждани, които най-добре ще се справят със задачата да убедят хората да се ваксинират. „Това важи и за родители и техните малки деца“, казват още от Вашингтон.

По време на визитата си Сиара отговаряше на въпроси от приятели и роднини, за да помогне да разпространи съобщението относно ваксинационния ефект върху децата. Тя също така записа и виртуално съобщение относно детската ваксинация. Тя говори от залата за пресконференции в Белия дом, когато най-малкият ѝ син влезе в кадър и разтопи сърцата на потребителите в социалните мрежи.

На видео, публикувано от Белия дом, се вижда как Сиара говори относно ваксинацията на сина си Фючър, а синът ѝ Уин започва да пълзи към подиума и най-накрая се озовава зад майка си. Изпълнителката остана сериозна, като на няколко пъти погледна към 1-годишното си момченце, докато бавачката се опитваше да го хване и да го сложи отново на стола.

Оказва се, че 7-годишният Фючър вече е ваксиниран, като е получил дозата си преди две седмици. „Той беше малко нервен, но в същото време развълнуван, защото голяма част от съучениците му вече са ваксинирани“, казва Сиара. Допълва, че самата тя се наслаждава на този процес, защото има възможността да види ситуацията през очите на децата си.

„Мисля, че основната ни цел е да спрем това нещо и всички ние да се чувстваме по-защитени и да имаме допълнителен слой защита“, казва Сиара.

Посещението на изпълнителката идва два месеца след друго звездно присъствие в Белия дом. През юли младата певица Оливия Родриго се срещна с Джо Байдън, като визитата отново беше свързана с ваксинацията и насърчаването на младите хора да се имунизират.

„Впечатлена съм от работата, която президентът Байдън и д-р Фаучи направиха и съм щастлива, че мога да помогна в тази важна инициатива. Важно е да говорите с приятели и членове на семейството и да ги насърчите да се ваксинират. Сега може да достигнете до имунизационен кабинет много по-лесно от преди, тъй като правителството отвори подвижни в почти всяка част на градовете“, казва Родриго.

От другата страна обаче седи Матю Макконъхи, който преди няколко дни заяви, че все още не е сигурен дали ще ваксинира най-малките си деца. Пред New York Times той каза, че има нужда от малко повече информация относно ефекта на ваксината върху организма на най-малките и чак тогава ще вземе своето решение.

Макконъхи обаче искаше да се разбере, че той самият, съпругата му Камила, 90-годишната му майка и 13-годишният му син Леви вече са напълно ваксинирани. Засега незащитени в семейството остават Левингстън (8) и Вида (11).

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари