IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайно споразумение може да спаси принц Андрю от затвора

7 януари 2022 11 00

Ще загуби ли той своите титли?

БГНЕС

БГНЕС

Краят на 2021 година бе доста тежък за Елизабет Втора и нейното обкръжение. Освен че трябваше да свикне с мисълта, че принц Филип няма да бъде до нея за празниците, тя бе посъветвана да се оттегли от някои свои ангажименти, за да подобри здравето си. Междувременно притесненията ѝ за внука Хари, който се отдели с Меган маркъл в САЩ продължиха. На всичко това синът ѝ Андрю бе онзи, който увеличи нейните тревоги – с обвинението в сексуално посегателство.

Малко след старта на 2022-ра стана ясно, че има голяма вероятност кралицата да изпрати своя наследник в изгнание, за да му даде урок за това, че не бива да петни репутацията ѝ. По данни на Sunday Times, той може и да загуби титлата „негово височество“, но само в случай, че не спечели делото в американския съд, заведено от Вирджиния Джюфре.

Тъкмо се чудехме какво решение ще вземе монархът, когато заплетената ситуация, в която участват принц Андрю и приятелят му Джефри Епщайн, претърпя развой.

Оказва се, че известният финансист е подписал тайно споразумение с жертвата си приживе. След като то бе разсекретено в Ню Йорк, медиите пишат, че синът на Елизабет Втора може и да бъде оневинен.

Вирджиния Джюфре (с русата коса на снимката), която обвинява и херцога на Йорк, е получила сумата от половин милион долара, за да оттегли претенциите, посочени в показанията ѝ срещу Епщайн и всички други, които замесва в скандала.

Вирджиния Джюфре,

БГНЕС

По данни на списание People, въпросният документ е подписан през 2009 г. В него се казва, че жената е съгласна да „освободи, оправдае, удовлетвори и завинаги освободи“ Епщайн и „всяко друго физическо или юридическо лице, което би могло да бъде включено като потенциален обвиняем“.

В момента адвокатите на принц Андрю са на мнение, че тайното споразумение е спасителния му пояс. Друго твърдят обаче застъпниците на Вирджиния, която твърди, че на 17 е била изнасилена от наследника на английската кралица. Най-вероятно сега тя изкарва историята наяве, за да спечели още пари от нея.

Междувременно съдия Люис А. Каплан проведе първото заседание по случая за годината. Той осъществи изслушване чрез телеконференция и изтъкна, че скоро ще обяви решението си за това дали ще приключи делото.

принц Андрю,

БГНЕС

Досега принц Андрю отрича всички обвинения. От своя страна ищцата е категорична, че е била принудена да прави секс с него три пъти, във времето между 1999 и 2000 г. „Държа принц Андрю да поеме отговорност за това, което ми направи. Влиятелните и богатите не са освободени от отговорност за действията си. Надявам се, че другите жертви ще разберат, че е възможно да не живееш в мълчание и страх, а да си върнеш живота, като говориш и изискваш справедливост“, казва тя пред обвинението.

И докато синът на Елизабет Втора се притеснява за съдбата си, то Епщайн бе осъден за трафик на непълнолетни и почина през 2019 г., в затвор в Манхатън.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари