IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бела Хадид: Има дни, в които не мога да стана от леглото

18 януари 2022 18 00

Моделката разкрива за безпокойството си в интервю за WSJ

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Бела Хадид говори откровено за психичното си здраве.

25-годишната моделка даде интервю пред списание WSJ, което бе включено в поредицата „Моята понеделнишка сутрин“. Там Хадид споделя за проблемите си с психиката, които определя като „болезнени и изтощителни“. Когато бе попитана каква е тайната ѝ за сутрешния тоалет, тя обяснява, че от дълго време не разчита на стилист, защото е имала моменти, в които не е искала да излиза от къщата.

„Чувствах се доста странно в психически аспект и ми беше много трудно да избера тоалет и да изляза от вкъщи, особено когато пред вратата ми имаше папараци“, казва Хадид. Но след като намира начин да се справя с безпокойството и другите ментални проблеми, звездата започва да създава свой собствен стил и да се облича по начин, който я кара да се усмихва и да се чувства щастлива.

„През последната година се научих, че дори хората да говорят за стила ми, дали го харесват, или не, няма значение, защото това е моят стил. Преди да изляза от вкъщи се питам дали тези дрехи са ми удобни и дали ме правят щастлива“, казва още Бела.

В интервюто тя продължава да говори за психичното си здраве, както и каква е била причината да публикува снимка, на която плаче. „Преживявах доста депресивен момент и майка ми и лекарят ме питаха как съм. Вместо да им отговоря със съобщение, аз реших да им изпратя снимка. Това беше най-лесното нещо за мен в този момент, защото почти никога не изразявам себе си и как се чувствам“, разказва Хадид.

Допълва, че в този момент е чувствала мъчителна и изтощителна психическа и физическа болка, за която не е знаела причината. Това е продължило през последните три години. „Когато публикувах снимките, на които плача, беше, за да помогна на всеки, който се чувства по този начин. Да му покажа, че няма от какво да се срамува“. Бела е категорична, че нещата в социалните мрежи може да изглеждат перфектни, но в края на деня всички ние сме еднакви и изпитваме подобни проблеми.

Хадид зачекна и темата за сегашното си психично положение, като казва, че се чувства доста по-добре. Все пак тя разбира, че трябва да се справя с проблемите си ден след ден. „Имам добри дни. Днес е добър ден. Мъглата в ума ми е по-малко, не се чувствам депресирана. Не изпитвам толкова безпокойство, колкото обикновено“, казва тя пред WSJ. Допълва, че утре ситуацията може да е съвсем различна.

Относно публикациите си в социалните мрежи, в които показва не толкова бляскавата страна от живота си, моделката споделя, че по този начин не се чувства самотна.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Аз ( преди 2 години )
Ако спре накротиците, ще се почувства по-добре.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 2 години )