IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Бекъм преотстъпи профила си в Instagram на лекарка в украинска болница

26 март 2022 10 30

Целта беше да се покаже процесът по спасяване на пострадалите по време на войната

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дейвид Бекъм реши, че финансовата и морална подкрепа към Украйна не са достатъчни и затова реши да предостави социалната си платформа на човек, който вижда войната от първо лице.

46-годишният бивш футболист обяви в неделя, че ще отстъпи всичките си профили в социалните мрежи на Ирина – началник на районния перинатален център в Харков, където помага на майките да родят здрави бебета. Бекъм насърчи последователите си да разгледат историята му в Instagram, за да научат за „невероятната работа на Ирина и другите здравни работници като нея, които спасяват животи в Украйна“. Той също така помоли всички да дарят каквото могат на УНИЦЕФ в подкрепа на засегнатите от войната.

В споделените видеа Ирина, чиято фамилия не се споменава, обяснява, че в нормално и мирно време е началник на регионалния перинатален център и работи като детски анестезиолог. След началото на войната обаче длъжностите ѝ се увеличават. „Разтоварвам провизии, работя в логистиката и предоставям емоционална подкрепа“, разказва тя.

Спомняйки си за първите дни на инвазията, лекарката споделя, че пациентите са били евакуирани в мазето, но бебета, които са се нуждаели от спешни грижи, са останали на етажа. Това било наложено заради апаратурата, която поддържа живота им, тъй като не може да се мести. Въпреки опасността, децата били оставени на място.

„Първите дни бяха най-тежки. Трябваше да се научим как да работим докато около нас се води война и падат бомби“, казва Ирина. Допълва, че сега работният ѝ ден е без почивка. „Най-вероятно рискуваме живота си, но не мислим за това. Обичаме си работата“.

В коментарите под публикацията на Бекъм, хуманитарната организация УНИЦЕФ, която работи с бившия футболист за набиране на средства за Украйна, коментира „Благодаря ти, Дейвид Бекъм, че предаде акаунта си на Ирина, за твоята героична работа и на всички, които помагат на децата с дарения“.

По-рано Дейвид и съпругата му Виктория отправиха апел за спешни действия чрез фонда 7 for UNICEF – организация с нестопанска цел, с мотива, че предоставя незабавна помощ в подкрепа на деца и семейства, засегнати от конфликта в Украйна.

„Ситуацията в Украйна е опустошителна и ужасна за нейния народ. Като всеки родител, сърцето ми се разбива да видя как това се отразява на невинните деца, които сега живеят във военната зона“, казва бившият футболист. Той призова всичките си фенове да помогнат по всякакъв възможен начин, акцентирайки, че в момента децата са най-потърпевши от цялата ситуация.

Бекъм се превръща в посланик на добра воля към УНИЦЕФ още през 2005 година. Преди това той подкрепя работата на организацията, дарявайки част от средствата, които печели като футболист на Манчестър Юнайтед.

През 2015 година Дейвид стартира фонда 7 for UNICEF, за да отбележи десетата си година като посланик на добра воля. Организацията с нестопанска цел има задачата да помага на деца по целия свят, особено момичета, премахвайки насилието, тормоза, детските бракове и липсата на образование.

„Създадох фонда си в УНИЦЕФ, защото искам да живея в свят, където децата растат в безопасна среда. Далеч от войни, насилие, бедност и глад“, казва бившият футболист. В момента организацията осигурява на украинските семейства чиста вода и храна, доставя родилни пособия в болниците, като кислородни машини, като в същото време се опитва да помогне за сигурността на децата в страната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари