IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антонио Бандерас участва в шествие по случай Страстната седмица

18 април 2022 08 40

Актьорът се присъедини към църковното братство в Малага

БГНЕС

БГНЕС

Антонио Бандерас се включи в традиционното шествие по случай Страстната седмица в Малага. 61-годишният актьор се присъедини към църковното братство в испанския град, за да стане част от грешниците, които носят модел на Богородица в реален размер из неговите улици, за да се покаят.

„След три години чакане, вчера най-накрая успяхме да разходим нашата Niña de San Juan по улиците на Малага“, написа той. Заради пандемията, въпросният ритуал, който свързва много вярващи, не се изпълнявал толкова дълго време.

Макар да живее в Лос Анджелис, всяка година преди Великден, Бандерас се прибира в Испания, за да се присъедини към католическото шествие. Тази година с него е и половинката му – Никол Кимпел, която се вижда на кадрите в социалните мрежи.

Холивудската звезда носи традиционно расо в слонова кост със зелена качулка. Въпросните одежди не са случайно избрани – те трябва да запазят анонимността на вярващите, готови да се покаят. Всяко братство се отличава с различни. Хората вървят из града на фона на тъжна музика, като носят изображения или големи статуи на Иисус Христос и Дева Мария.

Антонио Бандерас се моли за здраве

Актьорът неведнъж е споделял, че е католик. Миналата година той се разболя от коронавирус. След като оздравя, жена му съобщи, че това е най-големият му подарък за 60-ия рожден ден.

„Празнувахме, защото всяка година от живота е повод за празнуване. Но това всъщност не беше годината за партита“, каза тогава Никол Кимпел.

Днес актрисата също се присъедини към Бандерас за шествието. И двамата имаха за какво да благодарят дни преди Великден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари