IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великден 2022 – как го отбелязаха звездите по света?

18 април 2022 16 30

Някои вече посрещнаха католическия празник

БГНЕС

БГНЕС

Католическият свят посрещна Великден на 17 април. Празникът, който е по-рано от православния, бе отбелязан от много известни личности по света. Някои показаха как събират яйца с кошници, други наблегнаха на украсата в социалните мрежи. Мнозина отправиха и благопожеланията си към всички вярващи по света.

Докато българската православна църква определя датата на православния Великден според Юлианския календар, то католическата я съобразява според друг – Григорианския. Ето защо в чужбина Възкресение Христово идва по-рано. Освен това и някои традиции са различни.

Децата на звездите търсят скрити яйца за Великден

Докато у нас се боядисват яйца и се правят специални кукли, децата на католиците в някои страни спазват друга традиция. Възрастните крият яйца из дворовете, които малчуганите да търсят. Смята се, че те са поставени от самия великденски заек. За разлика от тези у нас, които се борят с нашарените за здраве яйца.

великденски курабийки

IStock

Великден 2022 – как го отбелязаха звездите по света?

Мишел и Барак Обама

Бившият американски президент и неговата съпруга споделиха специални постове в профилите си в социалните мрежи. С тях те поздравиха последователите си за католическия празник.

„Пожелавам на всички, които празнуват днес, благословен и радостен Великден“, написа Барак до снимка на своето семейство.

Кадърът от 60-годишния Обама е от техен празник в Белгия.

„След няколко трудни години, нека благодарим за всички подаръци, на които се радваме – и за хората, които правят този живот специален“, добавя Барак.

От своя страна Мишел качи няколко снимки на четиричленното си семейство. Те са направени в църквата по време на великденската служба.

Семейство Кардашян/Дженър

Риалити звездите, които обожават пищните украси, не пропуснаха да се похвалят с тях в социалните мрежи. Известните сестри показаха дома на майка си Крис Дженър, декориран за Великден.

Домакинята е избрала на всеки член от нейното голямо семейство да сервира гигантско шоколадово яйце. На него е гравирано името му.

От историите на г-жа Дженър се вижда, че тя не е жалила средства, за да украси дома си. В него, освен безброй вази с пъстри лалета, има и най-различни разновидности на великденски яйца, зайчета, пиленца и какви ли не декорации.

Семейство Бекъм

Тази година рожденият ден на Виктория Бекъм съвпада с католическия Великден. Ето защо, след като поздрави съпругата си, Дейвид показа с какво се забавлява на празника.

„Честит великденски уикенд от Beckham's & Coco“, написа 46-годишният футболист. И сподели видео, в което държи морков в устата си. А от другата му страна сладко бяло зайче си похапва от него.

Джон Траволта

Звездата загуби съпругата си Кели Престън. Но успя да запази семейните традиции. И публикува видео, в което заедно с децата си честити Великден.

освен голям плюшен заек, в клипа се вижда и кученцето, което наскоро Траволта осинови за своя син.

Марая Кери

Не, не си мислете, че певицата обича да отбелязва само Коледа. И през цялата година пее своята най-популярна песен. Може и да няма мелодия за Великден, но пък редовно бива посетена от великденския заек.

Във видео, качено от Марая Кери, виждаме как голям бял заек носи две яйца и кошница с изненади. Първите две са за нейните близнаци, а другите подаръци – за нея и гостите за празника.

Заекът с цветни одежди буди певицата и малчуганите, а после танцува пред тяхната къща, докато кери се опитва да го догони.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари