IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Амбър Хърд показва признаци на разстройство на личността“

27 април 2022 16 30

Това е заключение на лекарка, която оценявала актрисата в продължение на 12 часа

Снимки: БГНЕС

Снимки: БГНЕС

Клиничен и съдебномедицински психолог, който е бил нает от юридическия екип на Джони Деп и е оценявал Амбър Хърд, свидетелства, че актрисата е показала признаци на гранични и хистрионни личностни разстройства, но не и от посттравматичен стрес.

На деветия ден от процеса за клевета, заведен от Деп срещу Хърд, д-р Шанън Къри каза пред съда, че е била помолена да състави психологическа оценка на актрисата през октомври 2021 година, но никога не е била помолена да направи такава на Деп. Тя прегледала всички документи по случая като част от съставянето на оценката, както и медицинските досиета на Хърд, аудио и видео записи, снимки и множество свидетелски показания. Къри също така се е срещнала с актрисата два пъти – на 10 и 17 декември 2021 година, за общо 12 часа.

д-р Шанън

Д-р Шанън Къри. Снимка: БГНЕС

„Резултатите от оценката на г-жа Хърд подкрепиха две диагнози – гранично личностно разстройство и хисторионно разстройство на личността“, каза д-р Къри пред съда. Тя също така заяви, че не е видяла доказателства за посттравматичен стрес при оценката си на актрисата. Все пак психоложката допълни, че това не означава, че човекът не е бил наранен психологически, както твърди Хърд.

Експертите дефинират граничното разстройство на личността като „разстройство на психичното здраве, което влияе върху начина, по който мислите и чувствате себе си и околните, причинявайки проблеми в ежедневното функциониране. То включва проблеми с представата за себе си, трудности при управлението на емоциите и поведението, както и модел на нестабилност във взаимоотношенията“.

При граничното личностно разстройство се появява силен страх от изоставяне или поява на нестабилност, като човек може да изпитва трудности да понася самотата. Според лекарите, неподходящият гняв, импулсивността и честите смени на настроението могат да отблъснат другите, въпреки че човек иска да има любящи и трайни връзки.

Амбър Хърд

Снимка: БГНЕС

Хистрионното личностно разстройство е състояние, характеризирано с драматично, прекалено емоционално или непредсказуемо мислене или поведение. В показанията си д-р Къри казва, че хората с това заболяване могат да поемат ролята на жертва или принцеса и да си измислят истории за живота.

Лекарите описват състоянието и като „постоянно търсене на внимание“, когато човек е прекалено емоционален, драматичен или сексуално провокативен, опитвайки се да насочи вниманието към себе си. Страдащите от това заболяване може да говорят по-драматично и да имат силно изразено мнение, базирано на оскъдни факти или подробности.

Д-р Къри каза пред съда, че има информация, която подкрепя нейните заключения в оценката ѝ на Хърд. Множеството източници включват тест, който тя самата е провела, и доказателства за диагнозите в записките и отчетите.

д-р Шанън

Снимка: БГНЕС

По време на кръстосания разпит, адвокат на Хърд попита д-р Къри дали е сертифициран психолог, на което тя отговори с „Не“. След това тя беше попитана дали е вечеряла в дома на Джони Деп, като д-р Къри заяви, че се е срещала само с юридическия екип на актьора, но не и със самия него. Тя също така каза, че не е нейна работа да оценява Деп в този случай.

„Не смятате ли, че е малко странно да сте разпитана от г-н Деп относно намерението си да свидетелствате срещу Амбър Хърд?“, попита адвокатът на актрисата, на което д-р Къри отговори: „Бях интервюирана от юридическия му екип“.

Джони Деп съди Амбър Хърд за клевета във връзка с публикация от 2018 година, написана от актрисата за Washington Post. Там тя говори за оцеляването си от домашно насилие, въпреки че не споменава името на Деп. Актьорът от „Карибски пирати“ заведе дело за 50 милиона долара още през 2019 година.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

По време на встъпителните изявления по-рано този месец, адвокатът на Хърд Бен Ротенборн каза, че доказателствата ще покажат, че клиентката му е претърпяла домашно насилие от Деп, което е било извършено под много форми, включително физическо, емоционално, вербално, психологическо и дори сексуално. Говорител на Джони отрича обвиненията, наричайки ги „измислица“.

През ноември 2020 година Деп загуби делото си срещу британския таблоид Sun за това, че беше наречен „бияч на жени“. Съдът обяви твърденията на изданието като „по същество верни“, а Хърд беше част от свидетелите в подкрепа на вестника. През март 2021 година опитът на Деп да обжалва решението беше отхвърлен.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Джони Деп също седна на свидетелското място, като беше разпитван в продължение на четири дни от двата юридически екипа. В показанията си той говори за домашното насилие, което е претърпял като малък от майка си, както и за агресията, която Амбър Хърд е проявявала спрямо него през последната година от брака им.

Засега Амбър Хърд все още не е била привикана като свидетел. Очаква се делото да продължи още месец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари