IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Амбър Хърд обвини Джони Деп в сексуално насилие, той я обяви за лъжкиня

13 април 2022 18 00

Поредното дело между двамата започна с експлозивни твърдения

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Връзката на Джони Деп и Амбър Хърд може и да не продължи дълго, но същото не може да бъде казано за развода им. Двамата влизат и излизат от съдебните зали в различни страни от няколко години, като се съдят по множество въпроси.

Всичко започна, когато Хърд подаде молба за ограничителна заповед от бившия си съпруг, твърдейки че се страхува от него и „насилствения му характер“. Актрисата обвини Деп, че я е насилвал физически по време на брака им, като я е удрял и замерял с различни предмети. Малко по-късно обаче Джони отговори на твърденията, разказвайки своята част от историята. Според думите му, Хърд е била насилникът във връзката, а той само се е защитавал.

@deppxhead2 y’all compare their videos, his is raw, hers is garbage. #johnnydepp #justiceforjohnnydepp #fyp #foryoupage #21jumpstreet #foryou #90s ♬ original sound - Deppxhead

Така се започна едно дълго пътешествие към истината, в което бяха замесени няколко известни личности, привикани като свидетели за двете страни, а светът се раздели на две. Едната страна защитаваше Хърд като жена и майка, а другата застана зад Джони, твърдейки че всъщност той е жертвата и трябва да получи справедливост. Появиха се различни клипове с предполагаеми доказателства за насилие от страна на Амбър към бившия ѝ съпруг, като одраскана скула, счупени пръсти, травма по главата и други.

В YouTube се появи и видео от показанията на двамата в началото на едно от делата им, където Хърд признава, че е удряла Джони. Тя дори заяви, че на няколко пъти е започвала скандалите, които са водили до физическа саморазправа, а актьорът само се е защитавал. Въпреки тези си думи, Хърд продължи да поддържа версията, че е жертва и казваше, че всичко е правила от страх за живота си.

Започнаха се множество дела както в Америка, така и в Англия, където Джони съдеше Амбър, а тя съдеше него. Така кариерата на актьора се сгромоляса, като той беше уволнен от поредицата „Фантастични животни“, а продълженията на „Карибски пирати“ бяха спрени за неопределено време. Деп загуби едно от делата в Лондон, но продължи да се бори в Америка.

Именно делото в Америка започна преди няколко дни, като сега излизат наяве някои от детайлите от съдебната зала. Целият процес е предаван на живо по телевизията.

Адвокатите на Амбър Хърд обвиниха актьора в сексуално насилие, като са категорични, че ще предоставят доказателства за това. Според тях, Деп е извършвал деянието „по много различни начини“, включително физически, емоционално, вербално и психологически.

Когато обсъждаше заглавието, използвано в есето на Хърд за Washington Post, адвокатът обясни, че тя не е написала заглавието и дори не го е одобрила. То гласеше: „Амбър Хърд: Говоря срещу сексуалното насилие и се изправям пред гнева на нашата култура. Това трябва да се промени“. Адвокатът обаче твърди, че Хърд наистина е била жертва на сексуално насилие от страна на Деп.

„Трагичното е, че това е вярно. Амбър наистина е претърпяла сексуално насилие от ръцете на Деп... Ще чуете в най-изобразителни и ужасяващи разкази за насилието, което е претърпяла. Ще чуете това направо от нея. Тя ще го каже. Случило се е“, категоричен е адвокат Бен Ротенборн.

Малко след това той спомена момент, в който се твърди, че Деп е имал тридневен запой в Австралия през 2015 година, към края на брака си с Хърд. Според него, тогава актьорът е злоупотребил и сексуално насилил Амбър, само защото „тя е имала смелостта да се изправи срещу него заради пиенето му“.

За това ново обвинение говорител на Деп казва пред списание People, че всичко е лъжа. „Тези фиктивни твърдения никога не са били правени в началото на делото от страна на Амбър, а само благоприятно се появиха години по-късно, когато тя е съдена за клевета“, споделя той. Допълва, че думите на Хърд целят да шокират света и по този начин да привлекат повече симпатии и съчувствие.

@sumovie363 Justice for Johnny Depp #fyp#fypシ#johnnydepp#amberheard#foryou#court#justice ♬ House of Memories - Panic! At The Disco

Правният екип на Деп беше първи във встъпителните изявления в съда, твърдейки, че Хърд е измислила „фалшиви твърдения“, за да подсили кариерата си в светлината на движението #MeToo, започнало по това време. Адвокатът на актьора твърди, че Амбър е добавила сексуално насилие към списъка с обвинения, защото се е паникьосала, когато осъзнала сериозността на това, което твърди и не може да избяга от отговорността, която носи, ако лъже. Според него, актрисата разказва „експлозивни“ истории, предназначени да отвличат вниманието от истината.

Деп и Хърд, които се срещат през 2011 година по време на снимките на „Дневникът на едно пиянде“, се разделиха през 2016 година. Тогава актрисата поиска ограничителна заповед, обвинявайки бившия си съпруг в малтретиране. Той отрече твърденията и двамата уредиха развода си извън съда през август 2016 година.

Джони заведе дело за 50 милиона долара през март 2019 година, но то беше отложено заради пандемията. През ноември следващата година той загуби делото си за клевета, заведено срещу таблоида Sun, след като вестникът го нарече „бияч на жени“. Съдът обяви твърденията на изданието като „по същество верни“ и Хърд свидетелства в тяхна полза. През март 2021 година опитът на Джони да обори решението беше отхвърлен.

@johnny_depp0963 Photos of Johnny going to and at court there’s a video at the end aswell #johnnydepp #justiceforjohnnydepp #amberheardisaliar ♬ original sound - John Christopher Depp

Преди няколко дни Хърд заяви, че ще избягва социалните мрежи до приключването на процеса, като благодари на последователите си за подкрепата. „Надявам се този случай скоро да приключи, за да мога да продължа напред, както и Джони. Винаги съм обичала Джони и ми боли страшно много, че трябва да изживея отново подробности от личния ни живот“, каза тя в Instagram.

Що се отнася до социални мрежи и фенове, съдията по делото забрани на Джони и Амбър да се снимат с фенове или да говорят с тях за случващото се в залата. Очаква се процесът да продължи шест седмици, а всеки един етап ще се излъчва на живо по телевизията. Голяма част от феновете на Деп се събраха пред съда, държейки плакати с надпис „Справедливост за Джони“.

Съдия Пени Азкарате разпореди преди процеса, че нито един от двамата бивши съпрузи не може да позира за снимки или да дава автографи в сградата на съда или на неговата територия. Ако това се случи, те ще бъдат наказвани според съдебния указ. Всички присъстващи в залата зрители трябва да са облечени подходящо и нямат право да дъвчат дъвка, да пият напитки или да внасят храна.

„Няма да се толерират коментари и подвиквания от всякакъв вид по време на съдебния процес или провокативно и непристойно поведение в залата и на територията на съда. Не трябва да има жестове, изражения на лицето или други подобни мимики, които показват одобрение или неодобрение по време на делото. Всеки, който наруши тази заповед, ще бъде незабавно изгонен от залата и няма да може да се върне в нея до края на процеса“, категоричен бе съдията.

Какъв ще е изходът на делото, предстои да разберем.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари