IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Юджийн говори за модерното робство в подкаст

29 април 2022 15 00

Той е свързан с нейната благотворителна организация

БГНЕС

БГНЕС

Принцеса Юджийн стартира официално своя подкаст. Той е свързан с нейната благотворителна организация „The Anti-Slavery Collective“ и се казва „Floodlight“.

Освен внучката на Елизабет Втора, ще има и втори водещ – в лицето на Джулия де Боинвил. Тя е нейна приятелка и съосновател на благотворителната организация, бореща се с модерното робство и трафика.

Според официалното представяне в Instagram, в подкаста тя ще кани „гости от всички прослойки на обществото, които помагат в борбата с модерното робство по различни начини“.

„От законодатели и ръководители на компании до известни активисти, сървайвъри и журналисти, „Floodlight“ ви показва колко важно е съвременното робство и че всички ние можем да направим нещо по въпроса“, гласи публикацията на принцеса Юджийн.

Първият епизод на подкаста бе на живо.

Принцеса Юджийн подготвя проекта от месеци

Още през януари се заговори, че сестрата на принцеса беатрис е намислила нещо. Тогава тя сподели снимка, на която с нейната приятелка стоят пред микрофони в студио.

„Толкова сме развълнувани да започнем да записваме нашия дългоочакван подкаст тази година, който предстои да бъде пуснат през 2022 г., така че бъдете на линия!“, написа тогава тя.

По-рано принцеса Юджийн и нейната колежка, с която работят от 2017 г., споделяха интервюта в социалните медии, свързани с основната тема на подкаста.

Двете приятелки неведнъж разказват как са се срещнали и си допаднали. Тогава били още ученички, а през 2012 г. пътуват заедно до Индия. Там посещават организация, наречена Women's Interlink Foundation. Именно там за първи път осъзнават какво значи съвременно робство.

„Бяхме шокирани да открием степента, в която робството все още съществува. Всъщност днес има повече поробени хора, отколкото в който и да е друг момент от историята и във всеки един момент някой е бил жертва на трафик в рамките на една миля от мястото, в което живеете. Често свързват робството с вериги и окови, но съвременното робство е скрито престъпление, което е трудно да се разкрие“, обясняват те в Instagram.

Не само принцеса Юджийн има подкаст в кралския двор

След Меган Маркъл, която най-сетне рестартира своя подкаст, Юджийн започва активно да работи. Близо 14 месеца тя се бе отдала на отглеждането на своя син Август, който вече ходи.

Майк Тиндъл, който е женен за внучката на кралицата – Зара, е съводещ на ръгби подкаст, наречен „The Good, The Bad & The Rugby“. Понякога, освен за спорт, той говори за отговорното родителство и това какво е да бъде част от британския кралски двор.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари